Minik hayalleri gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Minik hayalleri gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 19:29

Minik hayalleri gerçek oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi, kırsal Eskiköy Mahallesi'ndeki ilkokulunda öğrenim gören birinci sınıf öğrencilerinin yazdıkları mektuptan öğrenilen minik hayalleri "Hayalini yaz, yolla ayağına gelsin" sloganıyla düzenlenen projeyle gerçekleştirildi. Keşke ile başlayan mektuplarında yazdıkları minik hayallerine kavuşan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Eskiköy İlkokulu'nda öğrenim gören 12 birinci sınıf öğrencisinin minik hayallerini gerçekleştirmek için "Minik Hayaller" adı altında bir proje düzenlendi. "Hayalini yaz, yolla ayağına gelsin" sloganıyla düzenlenen proje kapsamında, öğrencilerden 'Keşke..." ile başlayan hayallerini konu alan birer mektup yazmaları istendi. Yazılan mektuplar ilçedeki prototokol üyelerine gönderildi. Ardından da öğrencilerin hayalllerine kavuşması için proje kapsamında bir tören düzenlendi. Törene, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Milli Eğtiim Müdürü İsmet Hasgül, AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Yavuz Kırmızı, İş Bankası Ortaca Şube Müdürü Halil Sarıoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende öğrenciler değişik meslek dalları ile ilgili şiirlerini okudu ve mektup gönderdiği kişilerden istekleri olan hediyeleri aldı. Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer "Öğrencilerinin oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Eskiköy mahallesindeki bu ilkokulda 'Minik Hayaller' adı altında bir çalışma yapıldı. Bu çalışma kapsamında öğrencilere yazdırılan mektuplardan menik hayalleri öğrenilip, gerçekleştirildi. Yazılan mektuplar o kadar farklıydı ki "Keşke çikolatam olsa", "Keşke üç tane kırmızı kalemim olsa" gibi cümleler vardı.

Üç kırmızı kalem isteyen çocuk nasıl ki kardeşlerini düşünüyorsa bizlerinde bu küçük kardeşlerimizi düşünmemiz ve kulak vermemiz gerekiyordu. Bu nedenle 'Hayalini yaz yolla ayağına gelsin' sloganıyla minik hayaller projesini başlattık" dedi.

Etkinlik, katılımcılara yapılan ikramlarla sona erdi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!