Milas'ta deve güreşi heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Milasta deve güreşi heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 17:10

Milas'ta deve güreşi heyecanı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 12 Şubat Pazar günü, Milas Deve Güreşleri düzenlenecek.

Ege Bölgesinin en büyük deve güreşi organizasyonlarından Milas Deve Güreşleri, bu yıl Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği'nin organizasyonuyla Muğla Süper Amatör Küme Ligi'nde mücadele eden Yeni Milasspor Kulübü yararına gerçekleştirilecek. 12 Şubat Pazar günü Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Milas Arena'da yapılacak güreşlere; Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 110 devenin katılması bekleniyor.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat ve Yeni Milasspor Başkanı Hasan Özmen himayesinde organize edilen ve Yeni Milasspor yararına yapılacak güreşlere katılacak develer, geçtiğimiz hafta içinde, davullar-zurnalar eşliğinde, Milas sokaklarında dolaştırıldı. Vatandaşlar güreşlere davet edildi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İÇİN MÜCADELE

Düzenlenecek güreşlere Aydın'ın Atça ilçesinden katılacak 'Baybora 1' ile Bodrum'dan katılacak 'Kanka' adlı develerin arasında, Türkiye Şampiyonluğu Kupa Güreşi yapılacak. Türkiye'de isim yapmış ve birçok güreşlerde başarı elde etmiş olan 'Baybora' ile 'Kanka'nın kıyasıya mücadelesinin güreşlere renk katması bekleniyor. 5'er dakikadan yaklaşık 50 güreşin yapılacağı öğrenildi. Kupa güreşlerinin ise 10'ar dakika süreceği bildirildi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!