Milaslı Süvariler Zeus’a Pedalladı

Güncelleme Tarihi:

Milaslı Süvariler Zeus’a Pedalladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 13:25

Milaslı bisikletçiler tarihi mekanlara tur düzenliyor.

Milas’ın tanıtımına ve sporun yaygınlaşmasına katkı sağlayan Milas Doğa Bisiklet Kulübü üyeleri, Euromos Antik Kenti’ne bisiklet turu düzenledi.
Milas’ta farklı mesleklerden sporseverlerin oluşturduğu Milas Doğa Bisiklet Kulübü, ilçedeki zengin kültürel varlıklara ve doğal güzelliklere sahip noktalara bisiklet turu düzenliyor. Bazen uzun mesafe turlara da imza atan, kendilerini ‘bisikletli süvariler’ olarak adlandıran MİDOBİS üyeleri, geçtiğimiz günlerde yine tarihe ve doğaya pedal çevirdi. İlçe merkezinde buluşan bisikletliler, eğlenceli bir yolculuğun ardından Euromos Antik Kenti’i ziyaret etti.
Antik kentteki agora, tiyatro, hamam ve tapınak gibi kültürel varlıkları yakından görme fırsatı yakalayan bisikletli süvariler, Anadolu’da korunabilmiş ender eserlerden biri olan Zeus Tapınağı’nda hatıra fotoğrafı çektirdiler.
İKİ TEKER ÇÖZÜM GETİRİR
Bisikleti sorunlara çözüm getiren bir anahtar araç olarak nitelendiren bisikletli süvariler; “Bisiklet kullanmak, motorlu taşıtların neden olduğu egzoz gazı kirliliğini en aza indirir. Ayrıca ilçe merkezindeki park sorunun çözümü için her yaştan bireye bisiklet kullanmayı tavsiye ediyoruz. Bisiklet kullanmak bu gibi sorunların çözümüne katkı sağlamakla beraber, kullanıcıya sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor.” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!