Milas'ın mahallelerinde su sevinci

Güncelleme Tarihi:

Milasın mahallelerinde su sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 17:19

Milas'ın mahallelerinde su sevinci

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşık bin 100 kişilik nüfusa sahip olan Milas İlçesi'nin Sarıkaya ve Ketendere mahallelerindeki içme suyu hat yapımını tamamladı.

Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüşen Sarıkaya ve Ketendere mahalleleri, MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 20 bin metrelik içme suyu hattının yapımı sonrası suya kavuştu. Sarıkaya Mahallesi'nin muhtarı Erkan Kocabaş, suyun gelişini cep telefonuyla görüntüledikten sonra evlere giderek müjdeli haberi duyurdu. Yıllardır su sıkıntısı çektiklerini vurgulayan Sarıkaya Mahalle Muhtarı Erkan Kocabaş, "2 mahallemizde kayalık olmasına rağmen kısa bir sürede içme suyu hat yapım çalışmaları tamamlandı. Uzun yıllar sonra suyumuzun aktığını görmek gerçekten çok güzel bir duygu. Çalışmalarımız hijyenik bir şekilde tamamlandı. Daha önce günlük 1 saat gibi kısa bir süre su alabiliyorduk. Artık devamlı su almanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Sarıkaya Mahallesi sakinlerinden Ahmet Zeybekoğlu, yıllardır çeşmelerinden suyun akmadığını, son yıllarda ise haftada 1 veya 2 defa suyun geldiğini söyledi. Zeybekoğlu, "Burada 1960 yılında köy çeşmesi kurudu. O çeşmenin başında 20-30 kadın su almak için sıraya geçerek beklerdi. Çok eskiden ise derelerden suyu sırtımızda ve hayvanlarla çekerdik. Artık bu sıkıntılarımız sona erdi" dedi.

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas İlçesi'nin Sarıkaya ve Ketendere Mahalleleri'ne 3 milyon TL'lik yatırımla 20 bin metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması yaptıklarını söyledi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!