Menteşe'de otogar için start verildi

Güncelleme Tarihi:

Menteşede otogar için start verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 15:41

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nce Menteşe İlçesi'ne yapılacak yeni ve modern şehirlerarası otogar için çalışmalara başlandı.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 11 milyon 186 bin 400 lira yatırımla Menteşe İlçesi'ne yeni ve modern şehirlerarası otogar yapımı için çalışmaları başlattı. Akkaya Kavşağı 432 ada 271 parselde 19 bin 550 metrekare arsa üzerinde 4670 metrekare işletme alanı olarak projelendirilen çalışmanın 2017 Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor. 13 otobüs peronu, 13 mini-midibüs peronu, 80 araç, motosiklet, bisiklet park yerleri olan yeni şehirlerarası otogarda; kafeteryalar, bilet satış birimleri, büfeler, açık, kapalı bekleme alanları, kültürel aktivite alanları da yer alıyor. Ayrıca yeni şehirlerarası otogarın 3 bin 500 metrekare çatı örtüsüne 280 kwh elektrik üretim kapasiteli 1720 adet yarı şeffaf güneş paneli yerleştirilerek, güneş enerjisinden yararlanılması da sağlanacak.

Haberin Devamı


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, il genelinde birçok ilçede yeni ve modern otogarların yapılacağını, projelerinin hazır olduğunu, istimlakla ilgili süreçlerin tamamlanmasından sonra temellerin atılacağını söyledi. Gürün, "Muğla ilimiz merkezi olan Menteşe'ye çağdaş bir şehirlerarası otogar yapımı için çalışmalara başladık. İl genelinde kamulaştırmayla ilgili hukuki sürecin devam ettiği Bodrum, istimlak ve imar işlemleri sürecinin devam ettiği Datça, Ortaca, Seydikemer ve Fethiye ilçelerimize Menteşe ilçemize yapılan otogarımızla aynı yenilikçi mimari konsepte sahip otogarların yapımına başlayacağız. Muğla'mıza yakışan, konum olarak şehir içi trafiğini rahatlatan alanlarda, her ilçemizde vatandaşlarımıza otogar hizmeti sunacak çağdaş yapılar planlıyoruz" dedi.




 

BAKMADAN GEÇME!