Marmaris'te şiddetli lodos

Güncelleme Tarihi:

Marmariste şiddetli lodos
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 09:46

-İlçede rüzgarın saatteki hızı 60 kilometreyi, dalgaların boyu ise yaklaşık 4 metreyi buldu

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Marmaris'te saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos ve boyu 4 metreye yaklaşan dalgalar yaşamı olumsuz etkiliyor.

Turistik ilçede 3 gündür etkili olan kuvvetli rüzgar hızını arttırarak fırtınaya dönüştü. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde güney yönlerden esen rüzgarın hızı saatte 60 kilometreyi buldu. Fırtınanın açık denizde çok daha şiddetli etkili olduğu belirtildi. Dalga boyunun ise 3-4 metreye ulaştığı bildirildi.

Fırtına, çok sayıda ağaca zarar verirken, Yatlimanı'nda rıhtıma çarpan dalgalar yürüyüş yoluna kadar taştı. Dalgalar, kıyıdaki bazı iş yerlerine kadar ulaştı. Suların iş yerlerine girmesini önlemek için dükkan sahipleri önlem alırken bazı iş yeri tabelaları zarar gördü.

Haberin Devamı

Tekneler, dalgalardan ve rüzgardan etkilenmemeleri için daha korunaklı yerlere çekilirken, limanda demirli bulunanlar ise halatları attırılarak sıkılaştırıldı.

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın etkisinin yarın azalacağını belirtti ve balıkçıları denize açılmamaları konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!