Marmaris'te çam balı şenliği düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Marmariste çam balı şenliği düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 17:03

Marmaris'te çam balı şenliği düzenlenecek

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 13-14 Ekim tarihleri arasında, Marmaris Ticaret Odası tarafından bu yıl ilk kez 'Çam Balı Şenliği' düzenleneceği bildirildi.

Çam balı üretiminin büyük bölümünün yapıldığı Marmaris ilçesine 25 kilometre mesafedeki kırsal Osmaniye Mahallesi'ndeki şenlikte açılacak stantlarda, arıcılık ve arı ürünlerinin tanıtımı, yöreye özgü doğal yiyecek çeşitlerinin tadımı yapılacak. Söyleşi ve atölye çalışmaları ile bilgilendirmeler, arı temalı çocuk eğlenceleri, halk oyunları, müzik dinletilerine yer verilecek. 13 Ekim Cuma akşamı gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınmış, gezgin, müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars ekibi performansı ile devam edecek. Muğla il ve ilçe protokolünün katılması beklenen şenlikte, yazar Ebru Omurcalı'nın danışmanlığını yaptığı 'Gazan Gaynadı' isimli Marmaris yemekleri kitabının tanıtımı ve 'Ballı Yemekler' atölye çalışması da aşçılar ile birlikte yapılacak. Ertesi gün şenlik, çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, "Bu yıl ilk defa Çam Balı Şenliği düzenliyoruz. Dünya çam balı üretiminin yüzde 92'si Ege Bölgesi'nde yüzde 72'si ise Marmaris'tedir. Ülkemizde şehirlere göre arıcılık potansiyeli araştırıldığında Marmaris ilçemiz çam balı üretiminde birinci sırayı almaktadır. Bu önemli değeri tanıtabilmek ve turizme katkı koymak için çam balı şenliği düzenleyeceğiz" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!