Meme kanserine dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Meme kanserine dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 14:08

Meme kanserine dikkat çektiler

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde 40 kadın, hemcinslerinde farkındalık yaratmak amacıyla bir hastanedeki görüntüleme merkezinde kontrollerden geçti.

Marmaris Kadın Dayanışma Derneği ile Marmaris İhtiyaç Sahipleri ve Yardımlaşma Eğitim Derneği (MİYED) üyesi 40 kadın, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, bir hastanenin görüntüleme merkezinde bir araya geldi. Kadınlar ücretsiz mamografi, kemik taraması ve ultrason gibi cihazlarda kontrolden geçirildi. Meme kanseri, erken teşhis ve cihazlar hakkında bilgi alan kadınlar, görüntüleme merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadırlar edindikleri bilgileri ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak hemcinslerine "Geç kalma, hadi sende dene" çağrısı yaptı.

MİYED Başkanı Hayat Çelik, "Hayatın her alanında yer alan kadınlarımızın sağlığı çok önemli. Son yıllarda sinsice artışa geçen meme kanseri ile mücadele de erken teşhis çok önemli. Erken teşhisin önemine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenleyerek sosyal medyada herkese yayılması için paylaşımda bulunduk. Ayrıca ilçemizde kapı kapı dolaşarak meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatacağız" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!