Marmaris turizmciler vize muafiyetini olumlu buldu

Güncelleme Tarihi:

Marmaris turizmciler vize muafiyetini olumlu buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 18:37

Marmaris turizmciler vize muafiyetini olumlu buldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde faaliyet gösteren turizmciler, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında gerçekleştirilen 'vize muafiyeti' görüşmelerini olumlu buldu. Vize muafiyetinin ülke imajına iyi yönde katkı sağlacayacağı görüşü savunuldu.

AB'nin Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanıyıp tanımayacağı merakla bekleniyor. Marmaris'teki turizciler, gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirdi. Özetle turizmciler, vize muhafiyeti sonrası Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açışının farklılaşacağını, ülke imajında iyi yönde değişiklikler olacağını söyledi.

Konuyla ilgil görüşlerini paylaşan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Vizeler kalktığında belki AB bazı şeyleri daha iyi görecektir. Ön yargılar ve olumsuz düşüncelerin vize muafiyetiyle ortadan kalkacağına inanıyorum. Ülke ekonomisi içinde AB'ye girmemiz büyük avantaj olacaktır. Turizm sektöründe ise imaj düzelmesi, sosyo-ekonomik istikrarlı gelişmeler ortaya çıkacaktır. Birlik üyesi olmamız kötü değil tam tersi olumlu olabilir" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, "AB'ye girmemiz ülkemiz için olumlu olacaktır. Tabii bunun getirdiği ağır şartlarda söz konusu. AB'nin yasa ve şartlarında turizm pazarımız olan ortadoğu ülkelerine Türkiye'den vize uygulaması istenir. Avrupa Birliği'ne girmemiz herkes için iyi olacağına inanıyorum. Bu girişimlerle Avrupa'nın bakış açısının değişeceğine ve imajımızda ciddi düzelmeler olacağına inanıyorum. Türkiye'nin olması gerektiği yer AB'dir" diye konuştu.

Kışın İsveç'te kafeterya işleten Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, "Ülkemiz, insanımız Avrupa Birliği'nde olmalıdır. Bizler AB ülkeleri arasında olmayı hak ettik. Vize muafiyeti gelirse, ülkemizdeki insanlarımız birçok yeri gezerek yerinde görecek. Kültürel kaynaşmalar yaşanacak. Yerinde görerek ön yargıları ortadan kaldıracaktır. Avrupa ülkelerine giden vatandaşlarımız eğitim ve kültürlerinde değişim olacağına inanıyorum. Özellikle eğitim konusunda ciddi atılımlar olacaktır. Farklı görüş, düşünce ve etnik kökenden insanların nasıl birlikte yaşadıklarına şahit olacaklar ve orada edindikleri izlenimleri Türkiye'de uygulamaya başlayacaklardır. Umarım ülkemiz için hayırlısı olur" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!