Marmaris’te Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılandı

Güncelleme Tarihi:

Marmaris’te Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 13:27

MARMARİS'TE ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI

MUĞLA(İHA)Muğla’nın Mamaris İlçesinde çevre haftası nedeniyle Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) tarafından genç kuşaklara çevre bilincini aşılamak maksadıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
Genç kuşaklara çevre bilincini aşılmak maksadıyla düzenlenen 2 günlük çevre etkinliğine Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel , İlçe Milli Eğitim, Marmaris Milli Parklar, Orman İşletme Müdürleri, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Marmaris Ticaret Odası, Liman İşletme , Su sporları federasyonu birimleri ile Dalış okulu ve Çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.
Etkinliğin ilk gününde Günnücek’te Bulunan Milli Parklar Müdürlüğünde MÇD tarafından öğrencilere "Çevre Bilinci" konulu sunum yapıldı. Daha sonra günlük ormanları öğrencilere gezdirilerek uygulamalı olarak bilgi verildi, "Sığlacık Anlatıyor" kitabı dağıtıldı. 75.Yıl Anadolu Meslek Lisesi Denizcilik Bölümü öğrencilerine ise Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nda, SGK tanıtım videosu sunumunun ardından, Çevre Mühendisi tarafından brifing verildi.
Etkinliğin ikinci gününde Denizcilik bölümü öğrencileri Marmaris Limanından tekne ile Bedir adası önlerine götürüldü. Dalış Okulu Dalgıç eğitmeni Erkul Bakıroğlu, Dalış yaparken su sporları federasyonuna ait bir tekne ve MÇD üyesi Tango teknesi de çalışmalara eşlik etti. Dipteki kirlilik yaratan örneklerden oluşan bir çuval atık çıkarıldıktan sonra öğrencilere dipteki durumun kötü olduğu ve geniş çaplı bir temizlik yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığı, dalış hocası Bakıroğlu tarafından anlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!