Mahallenin iki asırlık su sorunu tamamen çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Mahallenin iki asırlık su sorunu tamamen çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 13:50

Mahallenin iki asırlık su sorunu tamamen çözüldü

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, Marmaris İlçesi'nin Taşlıca Mahallesi'nin iki asırdır süren su sorununu, üç ay boyunca 44 noktada yaptığı sondaj çalışmasının ardından 350 metre bulduğu kaynakla çözdü. Ayrıca komşu mahalle Söğüt'ten 3 bin 800 metre uzunluğunda su boru hattı döşeyerek Taşlıca'ya bir kaynak daha yaratıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, su sorunu çözülen Taşlıca'da kutlama etkinliği düzenledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Taşlıca Mahalle Muhtarı Şadi Altınışık ve mahalleli etkinliğe katıldı. Mahalle meydanında düzenlenen etkinlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

Taşlıca Mahalle Muhtarı Şadi Altınışık, "İki asırdır mahallemiz su sorunu yaşıyordu. 350 hanelik mahallemizin üçte biri terk etmişti. Altı ay içinde su sorunumuz çözüldü. Mahallemizin yok olmasını engelleyen ve sorunlarımıza derman olanlara teşekkür ederim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise, "Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar en ücra köşedeki mahalle statüsüne kavuşan köylerimizin sorunlarına çare olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu su sorunu derdinden kurtulmaları için kardeşlerimize söz vermiştim ve bugün bu sözü yerine getirmenin mutluluğu içindeyim. Bugüne kadar 32 mahallemizin su sorununu çözdük. Bundan sonra kırsal mahallelerimizin kalkınması ve daha modern hale getirilmesi için projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Konuşmalar ardından il protokolü, mahalle halkıyla birlikte meydanda kurulan vana ile Taşlıca Mahallesi'ne davul zurna eşliğinde temsili olarak suyu verdi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!