Kılıçdaroğlu, Kocadon'a seçim çalışması için talimat verdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Kocadona seçim çalışması için talimat verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 13:40

Kılıçdaroğlu, Kocadon'a seçim çalışması için talimat verdi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde görüşme yapan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kendisine verilen talimat doğrultusunda seçim hazırlıklarına başlayarak Muğla genelindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geleceğini açıkladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon geçtiğimiz cuma günü Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile görüştü. Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çalışmaları kapsamında kendisine mahalle muhtarlarıyla daha sık biraraya gelme görevi verdiğini söyleyen Başkan Kocadon, Köyceğiz, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçeleri mahallelerinde CHP'nin azalan oy oranlarının yükselişe geçmesi için gerekli hazırlıkların yapılacağını anlattı. Kocadon, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Büyükşehir Yasası ile muhtarlarımızın eli ayağı bağlandı, eski güçlerini kaybetti. Vatandaş bir sorunu olduğunda, ilk olarak muhtarın kapısını çalar. O nedenle varlıkları da çok önemli. CHP olarak biz sadece muhtarlıkların varlıklarını korumasını değil aynı zamanda işlev kazanıp söz hakkına sahip olmasını istiyoruz. Böylece en küçük mahalledeki aksaklıklar sorun haline dönüşmeden ilk baştan belirlenip çözülebilecek. Bu nedenle Muğla'daki tüm muhtarlarla ilgili bir çalışma yapacağız. Kendimize mahallelerden başlayan bir yol haritası çıkaracağız. Muhtarların belediye karar alma mekanizmalarının içinde yer alması gerekiyor. Bir yasaları olmalı ve kurumsallaşmalı, bir bütçeleri olmalı. Hatta sigortası devlet tarafından karşılanan yardımcıları olmalı. Türkiye'de 50 bin muhtar var ve onlar ev ev kimin ne derdi olduğunu bilen insanlar. Bu önemli görev gereğince yapılabilmeli. Çalışmalarımızın hazırlığına başladık en geç iki hafta içerisinde muhtarlarla buluşmaya, bir araya gelmeye başlayacağız."

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!