Kent Orkestrası Gümüşlük Festivali'nde sahne aldı

Güncelleme Tarihi:

Kent Orkestrası Gümüşlük Festivalinde sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 11:25

Kent Orkestrası Gümüşlük Festivali'nde sahne aldı

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Bodrum'daki 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde sahne aldı. Orkestra, klasik müzik severlere keyifli bir gece yaşattı.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Şef Nail Yavuzoğlu yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseriyle sürdü. Gümüşlük Mahallesi Koyunbaba Mevkii'ndeki 2500 yıllık tarihi Taşocağındaki konseri, yaklaşık 600 sanatsever izledi. 32 sanatçıdan oluşan orkestra; konserinde, bölgede çok iyi bilinen 'Çökertme', 'Ormancı' ve 'Fethiye' gibi türküleri klasik müzik formlarında seslendirdi, büyük alkış aldı. Konseri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürü Alpay İşman'ın da izledi.
Konser öncesi konuşan Şef Yavuzoğlu, "Dünyadaki en gerçek şey hayallerimiz. Muğla'da bu hayalimizi gerçekleştirerek orkestramızı kurduk. Şimdiki hayalimiz ve amacımız ise Muğla'nın ve ilimize yakın köyleri tek tek dolaşarak yöremizin kültürel müziklerini klasik müzik tadında köylülerimizle halkımızla paylaşmak, bu nedenle yaptığımız hazırlıklarımızın ilk aşamasında 50 ye yakın köyde türkülerle derlenen klasik müzik konserleri vereceğiz" dedi.
Bir sonraki hedeflerinin köy köy gezerek Muğlalılara, kendi kültürel müziklerini çok sesli müzikle dinletmek olduğunu söyleyen Alpay İşman ise belediye tarafından tahsis edilen bir TIR'la 50'ye yakın köye giderek, konser vereceklerini belirtti.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!