Kemancı Tahir Usta anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kemancı Tahir Usta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 15:19

Kemancı Tahir Usta anıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, belediye tarafından "Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız" adı altında etkinlik düzenlendi. İlk kez düzenlenen etkinlikte Muğla türkülerinin unutulmaz seslerinden merhum Kemancı Tahir Usta anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki, etkinliğe Menteşe Belediye Başkan Vekili Mehmet Güven, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver, Murat Gökalp, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek, sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte birçok esere imza atan yöresel müzisyenler bir araya gelirken, Ormancı ve Karaova Düğünü gibi bilinen Muğla türkülerini yakan Kemancı Tahir Usta eserleri ile anıldı.

Menteşe Belediye Başkanvekili Mehmet Güven, "Sevgili gönül dostları, sanat dolu bir gecede sizlerle birlikte olduk. Gecemizi yöremizin değerli sanatçıları, icra ettikleri eserler ile daha bir anlamlı kıldılar. Bu gece Muğla'mıza ait türküleri yakan yerel müzisyenimiz Kemancı Tahir Ustayı anarken, yine yöremize ait eserlerin orijinal halleri ile aktarılması sağlandı. Birbirinden değerli sanatçılarımız, sergiledikleri performansları ile yöremizin türkülerini en iyi şekilde icra ettiler. Düzenlediğimiz bu etkinlikler ile bölgemizde yakılan türküleri, eserleri gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz. Yöremizin çok önemli sanatçısı Kemancı Tahir Ustayı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bize bu unutulmaz geceyi tüm sanatçı dostlarımıza, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan İlker Altınsoy hocamıza ve bu gece bizleri yalnız bırakmayan siz değerli gönül dostlarına teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yörenin türkü ve şiirlerle dolu gecenin sonunda sanatçılara, "Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız" etkinliğine yapmış oldukları katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!