Karayollarında Kadro Sevinci

Güncelleme Tarihi:

Karayollarında Kadro Sevinci
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 11:21

KARAYOLLARINDA KADRO SEVİNCİ

Yol-İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube’nin, Fethiye Karayolları 131. Şube gerçekleştirilen organizasyonda taşerondan kadroya geçen işçiler için ve devamının gelmesi adına kurban kesildi ve dualar edildi.
Fethiye Karayolları 131. Şube Şefliği bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 30 işçinin kadrolu olmasına istinaden yapılan törende kurban kesildi ve kadrolu sayısının artması için dualar edildi. Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası’nın organizasyonunda Karayolları 131. Şube Şefliğinde toplanan işçiler, kadrolu olmanın mutluluğunu yaşadı.
Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden anlatan Yol-İş Sendika Şube Başkanı Cemil Ünal, “Önümüzdeki süreçte biz üzerimize düşenleri yaparız. Yargı kararı 2010 yılında onandı, 2011 yılında kesinleşti. 2015’in Ağustos’unda Elazığ ve Kars’ta ilk başlangıcı yaptık. 10 Ekim’de de 13 bölgeyle ilgili arkadaşlar iş başı yaptı. Bu günleri gördük inşallah devamı gelir” dedi.
60 ay süren mücadelelerinde işverenlik, yerel mahkemeler, Yargıtay, bakanlık, başbakanlık nezdine hukuk ve diyalog ekseninde netice almak için çaba harcandığını anlatan Sendika Şube Başkanı Cemil Ünal: “Sorunun çözümünün bir aşaması da yargıda olduğundan, adli tatil nedeniyle tatil dönemi beklendi. 40 ay sabreden üyelerimiz birkaç ay daha sabrettikten sonra nihayet 19 Ekim 2015 tarihi ile İşbaşı yapmış bulundular. Türkiye çağında şimdilik 6 bin 417 işçi iş başı yaptı. İlerleyen tarihlerde bu sayının daha da artmasını ve nihayet kurumda taşeron işçi istihdam biçiminin son bulması beklenmektedir” diye konuştu.
Karayolları 13.Bölge Müdürü Şenol Altınok: “Bugün burada yaklaşık 30 arkadaşımızın Karayollarında kadrolu işçi olarak girişlerini kutlamak üzere toplandık. Karayollarında uzun yıllar personel ihtiyacı devam ederken bu personel ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmet alımı şeklinde personel çalıştırıyordu. Bu arkadaşları taşeron olarak kurumumuzun içindeki personel ihtiyacımızı karşılıyorlardı. Özellikle şube şefliklerimizdeki bakım işlerinde. Zaman içerisinde bu arkadaşlarımız sendikal faaliyetler içerisine girerek örgütlenmeleri ve daha sonraki mahkeme süreci neticesinde hükümetimizin seçim beyannamesi ve yeni hükümet programında yer aldığı üzere taşeron işçiliğini sona erdirmek üzere bir süreç başlatılmıştı. Karayolları sendika ile yaptığı uzun görüşmeler sonucunda 6 bin 417 arkadaşımız karayolları genel müdürlüğü bünyesinde kadrolu olarak işe başladı. Bizim bölgemizde de 321 arkadaşımız başladı.yıllardır karayollarında çalışan arkadaşlarımızın bir takı sendikal ve sosyal hakları da elde edilmiş oldu. Onlar adına sevinçliyiz. Burası turizm bölgesi. Dolayısıyla yolarda çok ciddi çalışmalarımız var. Özellikle akdenizin batı kesimi yol bakımı konusunda biraz geri kalmış. Bunlar önümüzdeki dönemde tamamlanacak. Fethiye’de kadrolu olarak işe başlayan arkadaşlar bize önemli bir güç katacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!