Kadın emeğiyle Muğla güzelleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın emeğiyle Muğla güzelleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 12:09

Kadın emeğiyle Muğla güzelleşiyor

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal ve kültürel yaşamını zenginleştiren, iş gücü kapasitesini arttıran projelerle kadınların ekonomik hayata dahil olmalarını sağlıyor.

Muğla 'Kadın Dostu Kent' anlayışıyla kentteki kadınlar için ayrıcalıklı bir kent olması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün öncülüğünde kadına yönelik çalışmalarına ve başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Tarımdan sağlığa, itfaiyeden ulaşıma kadar birçok alanda kadınlara yönelik projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal ve kültürel yaşamını zenginleştirecek çalışmaların yanı sıra, iş gücü kapasitesini arttıracak projelerle kadınların ekonomik hayata dâhil olmalarını sağlıyor.

Kadınların yerel yönetimler içinde söz sahibi olduğu, yönetim kadroları içerisinde yer aldığı Büyükşehir Belediyesi, kadın erkek eşitliği anlayışıyla birçok kuruma örnek oluyor. Kadınların şehrin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi kapsamında rol oynaması adına kurum içi yönetici dağılımında liyakat şartıyla cinsiyet eşitliğini sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter yardımcısından, teftiş kurulu, hukuk müşavirliği, daire başkanlarına üst yönetimin yarıdan fazlası kadınlardan oluşuyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda görev yapan kadın daire başkanları belediyenin kritik noktalarında yer alıyor. Özellikle şehrin güzelleşmesi ve korunması anlamında kadın yöneticilerin katkısı bulunuyor. Muğla'da denizlerin korunması, çöplerin bertaraf edilmesi, vahşi depolama alanları ile şehrin üst yapı çalışmaları kadın yöneticilerinin kontrolünden geçiyor.

Erkek egemen bir sektör olarak bilinen ulaşım alanına kadınların daha fazla dahil olmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kadın otobüs şoförü uygulaması ile takdir topluyor. Muğla'da kent içi ulaşımın kalbi niteliğindeki MUTTAŞ'a bağlı toplu taşıma araçlarının direksiyonlarında kadınlar da yer alıyor. Bünyesinde birçok kadın otobüs şoförü bulunan Büyükşehir Belediyesinde, kadın şoförler çalışmalarıyla fark yaratıyor. Performansları ile takdir toplayan Büyükşehir'in kadın şoförlerine vatandaşlar da tam destek veriyor. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde belediyeye ait birçok dairenin güvenliğini kadın güvenlik görevlileri sağlıyor.

Kırsal kalkınmaya büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, üretici ve girişimci ruha sahip kadın üreticilere yönelik desteklemelerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün sevgi, hoşgörü ve güler yüzün şehri Muğla'da da kadınların söz sahibi olması için tüm imkanları seferber ettiklerini, etmeye de devam edeceklerini belirtti. Başkan Gürün, "Çünkü birlikte aileyiz, birlikte Muğla’yız. Kadınlarımız başımızın tacı olmaya, Muğla’mızı yaratıcı fikirleri, kadın eli değen hizmetleri ile değiştirmeye devam edecek. Dünyayı ve yaşamı güzelleştiren, hayatın vazgeçilmezi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!