İsviçreli köşe yazarları Marmaris'i tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

İsviçreli köşe yazarları Marmarisi tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 18:40

İsviçreli köşe yazarları Marmaris'i tanıtacak

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris Belediyesi'nin şehrin tanıtımı için 3 gün misafir ettiği İsviçre'nin yüksek tirajlı 2 gazete ve 2 dergisinin 4 köşe yazarı, ülkesine döndü. Köşe yazarlarının, ülkelerinde Marmaris'in tanıtımına katkı sağlayacağı belirtildi.

Dünyanın en mutlu ülkeleri arasında gösterilen İsviçre'nin en çok okunan yüksek tirajlı basın yayın gruplarında çalışan 4 köşe yazarı, Marmaris'e geldi. Geçen cuma günü Marmaris Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen köşe yazarı Esther Wyss Aebi, Barbara Blunschi Rohner, Gerhard Gretz ve Ines Constance de Boel, şehir ve kültür turlarına katıldı. Marmaris'in kırsal turistik mahallelerinde yapılan turların ardından Gökova'nın dünyaca ünlü Akyaka Mahallesi'nde rüzgar sörfü okulu ziyaret edildi. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner'in eşlik ettiği basın mensupları, ardından Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'ni gezdi. Üç günlük ziyaret kapsamında Marmaris Kalesi'ni gezen basın mensupları, ilçenin ilk yerleşim bölgesi kale sokaklarını dolaştı.

Kırsal mahalleleri kapsayan tur kapsamındaysa Bayır ve Osmaniye Mahallesi'ni ziyaret eden İsviçreli basın mensupları, kırsal Turgut Mahallesi'nde halıcılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri, Bayır Mahallesi'ndeki bulunan eski yağhaneyi ve Osmaniye'deki balevini de gezerek bilgi aldı. Gezdikleri her yerin fotoğraflarını çekerek not alan basın mensupları, bugün akşamüstü döndükleri İsviçre'deki yayın organlarında Marmaris'i bir hafta süreyle belgesel olarak tanıtacak.

Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, "Marmaris'in tanıtımı için 10 yıldır çeşitli ülkelerden o yerin yüksek okunurluğu olan yayın kuruluşlarının temsilcilerini misafir ediyoruz. Yazılı ve görsel basın bizim için ayrı bir önem arz etmektedir. Marmaris'in turizm sezonunda yurt dışı pazar payını artırmak için devam ettirdiğimiz projelerden biri. 6 aylık Marmaris turizminin misafirleri yüzde 90 ile yabancı turistler oluşturmaktadır. Basın mensuplarını üç gün ağırlayarak tarihi ve şehir turları düzenledik. Yerinde tanıtım ile onları en güzel şekilde misafir ettik" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!