İç dünyasını dışa vurduğu eserlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

İç dünyasını dışa vurduğu eserlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:07

İç dünyasını dışa vurduğu eserlerini sergiledi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde ressam Simay Tekin tarafından 'Rekonstrüksiyon' adı altıda sergi açıldı. Tekin, sergide, tuval, tahta ve sac levha üzerine yağlı boya, karışık teknik ve otomobil parçalarını kullanarak yaptığı 10 eserine yer verdi.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Etkinlik ve Sanat Birimi görevlisi 24 yaşındaki  ressam Simay Tekin, ikinci kişesel sergisini Ortakent Mahalesi'ndeki Midtown AVM'nin sanat galerisinde açtı. Tekin'in 'Rekonstrüksiyon' adını verdiği sergisi, ilk günden ilgi gördü. Tuval, tahta ve sac levha üzerine yağlı boya, karışık teknik ve otomobil parçalarını kullanarak yarattığı sergideki 10 eserinde Tekin, iç dünyasının dışa vurumunu yansıttığını söyledi.

2 yaşında yakalandığı, bakteri, virüs ve nadiren parazitlerin neden olduğu bir akciğer enfeksiyonu olan pnömoni nedeniyle, hastanede kaldığı uzun tedavi sürecinde çizimlere ve resim yapmaya başladığını, ardından resimi hiç bırakmadığını belirten Tekin, "3 yıl öncede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldum. Eğitim almaya başladığımda birçok şeyi deneyip, sorguladım ve kendimi insanların psikolojik davranışlarını anlamaya çalışmak ve anlatmaya çalışırken buldum. Çoğu zaman kendi iç dünyamın anlatımına yoğunlaşıyorum. Çalışmalarımda asamblaj tekniği ile ilerliyorum. 'Rekonstrüksiyon' sergimde ifade etmek istediğim düşünmenin, gerekli ve güzel olduğudur. Sergi ismimin 'Rekonstrüksiyon' olması nedeni de duyguların yeniden inşa edilmesinin mümkün oluşudur; fakat insan isterse! Duyguların tek yöneticisi insanın kendisidir. Ayrıca eserlerimde iç dünyamdaki sevinç üzüntü keder ve fırtınalarımı büyük bir cesaret  ile eserlerime yansıttım" dedi.

Sergi, 31 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!