Hayvan Barınağı'na gönüllü destek

Güncelleme Tarihi:

Hayvan Barınağına gönüllü destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 13:37

Hayvan Barınağı'na gönüllü destek

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde bulunan Hayvan Dostları Derneği'nin (HAYDOST) barınağını, ilde yerleşik yaşayan yabancılar ziyaret etti.

Fethiye ilçesinden gelen İngilizler, HAYDOST hayvan barınağını ziyaret etti. Hayvanlarla yakından ilgilenen İngilizler, HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen'e çalışmaları için teşekkür etti. Ortaca ve Dalaman Belediye başkanları ile vatandaşların katkılarıyla barınağın daha kullanışlı hale geldiğini belirten HAYDOST Başkanı Dağdelen, barınağın sadece belediyenin değil, hayvanseverlerin de katkı ve destekleriyle daha güvenli ve korunaklı hale büründüğünü vurguladı. Dağdelen, "İlçemizde ve çevre ilçelerde yaşayan duyarlı hayvanseverlerin yanı sıra yerleşik olarak yaşayan yabancı vatandaşlar da barınağa destek oluyorlar. Birçok duyarlı hayvanseverler, her gün barınağa gelerek barınağın temizliğine, köpeklerin beslenmesine ve yürüyüş yapmalarına yardımcı olurken, mama ve tıbbi ilaç yardımı konusunda da duyarsız kalmıyorlar" dedi.

İngiliz vatandaşları adına konuşan Nazan Ünal, "Bugün HAYDOS bakım evine kalabalık bir gurupla ziyarette bulunduk. Bundan haz duyuyoruz. Barınağa geliyoruz. Burada kalan köpekleri gezdiriyoruz. Mama, barınma ve diğer ihtiyaçları için gönüllü olarak yardım ediyoruz. Sonuçta onları mutlu etmek istiyoruz. Onlar da bu durumdan memnunlar" dedi.

HAYDOS Hayvan Barınağı'nda görevli Veteriner Hekim Mustafa Cihan ise, "Biz burada sokak hayvanları adına gerek personel, gerekse hayvanseverlerle birlikte önemli işler yapıyoruz. Sabah gelen yabancı gönüllülerimiz ve Türk gönüllülerimizle birlikte bakım, beslenme, temizlik ve sağlık hizmetlerini burada sunmaktayız. Onlar da sabah vakitlerinde köpeklerimizi biraz olsun özgürlüklerine kavuşturuyorlar. Biz onların elçileriyiz, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Barınağımızda gördüğümüz üzere, kafes ve kulübe yapımı çalışmaları yapılıyor. Ayrıca gönüllü olarak barınağın temizliğinde, bakımında yardımcı oluyorlar" dedi.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!