Halk Sağlığı Müdürü'nden kanser uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Halk Sağlığı Müdüründen kanser uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:23

Halk Sağlığı Müdürü'nden kanser uyarıları

Haberin Devamı

MUĞLA Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, kanserin, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir sağlık problemi olduğunu söyledi.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanserin, toplumlarda önemli bir sosyo ekonomik yüke, bireylerde de maddi-manevi kayıp ve zorluklara yol açtığını ifade etti. Toplum bilincinin geliştirilmesinin kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini belirten Ceyhan, "Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması, yapılacak taramalar ile erken teşhis imkanlarının olması kanserle mücadele için yapılan çalışmaları daha da önemli kılmaktadır. Kansere karşı alınacak önlemlerde ve yapılacak savaşta temel ilke, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhis edilmesidir. Bu amaçlar doğrultusunda ülkemizde her yıl Nisan ayının ilk haftası, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiştir. Toplumsal farkındalığın sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmekte olup, her yıl yapılan Kanser Haftası etkinlikleriyle halkımızın kansere karşı sağlıklı yaşam davranışları kazanmaları hedeflenmektedir" dedi.

TARAMANIN ÖNEMİ ANLATILACAK

1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri kapsamında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 6 Nisan'da Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi ev sahipliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlilerinden Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okay Nazlı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Camuzcuoğlu, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Metin Pıçakçıefe'nin anlatımları ile Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda saat 13.30'da kanser taramalarının önemi, meme, kalın bağırsak, rahim ağzı kanseri ile ilgili eğitim toplantısı yapılacak.

Muğla il genelinde 2014 yılında 40 ve 2015 yılında ise 50 bin vatandaşa kanser taraması yapıldığı açıklandı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!