Gümüşlük'te klasik müzik rüzgarı esecek

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlükte klasik müzik rüzgarı esecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 12:25

Gümüşlük'te klasik müzik rüzgarı esecek

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 8 Temmuz - 11 Ağustos tarihlerinde klasik müzik tutkunlarını bir araya getirecek.
Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz'da yapılacak açılış konserinin ardından 9 Temmuz Cumartesi akşam Toprak Ev'de Emre Yavuz piyano resitali ile devam edecek. Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev'de verilecek konser saat 20.30'da Emre Yavuz'un Franz Schubert'ten seslendireceği eserlerle başlayacak. 9 yaşından beri Mavi Kuş Uluslararası Müzik Yarışması ve 4. Rosario Marciano Piyano Yarışması gibi katıldığı uluslararası yarışmalarda birincilik ödüllerine layık görülen Emre Yavuz, son olarak 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen 2'nci Ulusal Piyano Yarışması'nda da büyükler kategorisinde birinci oldu.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10 Temmuz Pazar akşamı ise gerek piyanodaki üstün başarıları gerek sıra dışı eğitimciliğiyle dikkat çeken bir ismi; Emre Şen'i konuk edecek. 2500 yıllık tarihi taş ocağının olağanüstü atmosfersinde seyirci karşısına çıkacak olan Emre Şen, programda Chopin, Liszt, Mendelssohn ve Schumann'ın eserlerine yer verecek. İtalyan basınının 'piyanonun şeytani meleği' diye tanımladığı, müzik çevrelerinde 'Emre Chopin' lakabıyla anılan Emre Şen, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Piyano Bölümü'nde öğretim üyeliği yapıyor.
8 Temmuz 'da Gülsin Onay & Saygun Quartet - Cemre Burhan Çetin'in sunacağı açılış konserinin ardından seri, 11 Ağustos'ta GFA Flüt konseri ile son bulacak. Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife Ortakent ile Biletix'den temin edilebilecek.
Bu yıl piyano ile başlayan butik konserler serisi önümüzdeki yıllarda farklı enstrümanlarla devam edecek.

BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!