Genç çiftçilere toplam 5 milyon lira destek

Güncelleme Tarihi:

Genç çiftçilere toplam 5 milyon lira destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:54

Genç çiftçilere toplam 5 milyon lira destek

Haberin Devamı

MUĞLA'da kırsal kalkınma destekleri kapsamında 182 genç çiftinin toplam 5 milyon 460 bin lira hibe destek almaya hak kazandığı bildirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, 182 genç çiftçi, hibe desteği almaya hak kazandı. Toplam yapılan destek 5 milyon 460 bin lira olurken, 48'inin arıcılık, 110'unun büyükbaş hayvancılık, 24'ünün küçükbaş hayvancık projelerine verileceği açıklandı.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce destek alan çiftçilere projeleri konusunda eğitimler vererek daha verimli ve etkin proje yürütmeleri sağlandı. Müdür Vekili Muhammed Sevinç, "Tamamı devlet tarafından hibe edilen projede 2 yıl boyunca hiçbir şekilde satmama ve başkasına devretmeme şartı getirilmiştir. Projenin verimli olması ve amacına ulaşması için tüm aşamalar proje yürütme birimimiz tarafından takip ediliyor. Projeden yararlanan çiftçilerimiz çok şanslı. Projenin kıymetini bilmeleri gerekiyor. Hayvanlara iyi bakmalarını istiyoruz. Hayvancılığın gelişmesi ülkemiz tarımı için çok önemli" dedi.
Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!