Geleceğin Futbolcuları Yetiştirilecek

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Futbolcuları Yetiştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 14:56

TOKİ ŞEHİT JANDARMA YARBAY ALİM YILMAZ İLKOKULUNDA SPOR MALZEMELERİ DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI.

2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve ekibi tarafından uygulamaya konulan ‘TFF-Üniversite-Okul Futbolu Eğitim Organizasyonları’ projesi kapsamında Muğla’da bazı okullara futbol malzemesi yardımı yapıldı. Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulunda düzenlenen törende minik öğrencilere futbol malzemesi yardımı yapılırken, gönderilen malzemeler içindeki futbol topu ilin protokolü tarafından imzalanarak Türkiye Futbol Federasyonuna gönderildi.
TOKİ Şehit Jandarma Alim Yılmaz İlkokulunda düzenlene törene Vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz katıldı. Proje hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Olcay Mülazımoğlu, proje ile futbolun geniş kitlelere yaygınlaştırılması için 6-10 yaş ağırlığındaki ilkokul öğrencilerinin futbolla tanışmalarını amaçladığını açıkladı. Proje kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor bilimleri Fakültesi futbol uzmanlık dalında eğitim alan antrenörlük eğitim bölümü öğrencileri tarafından öğrencilere futbol eğitimi verileceğini açıkladı. Mülazımoğlu, “Proje, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim direktörlüğünün başında olan Fatih Tarih hocamızın ve ekibinin futbolun ve futbol eğitiminin yaygınlaştırılması amaçlı bir projedir. Projeye Türkiye’nin 21 ili ve KKTC ile 3 Üniversite dahil edilmiştir. Başlangıçta Muğla’nın içinde bulunmadığı ve 23 Üniversite işbirliği ile planlanan projeye girişimlerimiz sonucu dahil edildik. Projemizin sponsoru Ülker grubu olmuştur” dedi.
21 ilin içinde Muğla’nın da olması kendisini memnun ettiğini söyleyen Vali Amir Çiçek, “Hep şunu düşündüm. Acaba biz neden Avrupa ve Dünya kupalarında söz sahibi olup bayrağımızı dalgalandırıp, insanlarımızın göğsünü kabartmıyoruz. Eksiğimizi şimdi anladım. Asıl bu işi 7-12 yaşında olan çocuklarımızdan başlamamız gerekirmiş. Üç kurumun böyle bir proje geliştirerek bu yaştaki çocuklarımızın bu alanda yetiştirilmeleri, eğitim görmüş antrenörler tarafından yetiştirilmesi gelecekte futbol sahalarında top koşturan ve milli takıma aday olan sporcular olacağına inanıyorum. Bu projeyi önemsiyorum. Bu projeyi başından sonuna kadar takip edeceğim. Muğla’da biz elbette ki mili ve uluslar arası olimpiyatlara aday sporcular yetiştireceğiz. İnşallah bu tip projelerle bunu başaracağız ve hedeflerimize ulaşacağız” dedi.
Proje kapsamında TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokuluna 10 futbol topu, 10 antreman yeleği, 60 antreman markeri ve koordinasyon merdiveni verildi. Proje Haziran ayı içinde projeye dahil olan Muğla’daki okulların katılacağı üniversite futbol sahası içinde geniş katılımlı şenlik ile sona erecek. Son olarak TFF’nin belirleyeceği il kontenjanları doğrultusunda yetenekli çocuklardan oluşan bir grup, ülkemizin çeşitli yerlerinde oluşturulan ve milli takım antrenörleri tarafından eğitim verilen TFF-Ülker futbol köylerinde kampa davet edilecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!