Geleceğin aşçıları madalyaları topladı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin aşçıları madalyaları topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 12:11

Geleceğin aşçıları madalyaları topladı

Haberin Devamı

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Akif Hukul, 15'inci Uluslararası Yemek Yarışması'nda pide kategorisinde birinci olup, altın madalyanın sahibi oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu, grup olarak ise üniversiteli aşçılar kategorisinde ikinciliği elde etti.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve World Association of Chefs Societies işbirliği ile İstanbul TÜYAP Kongre Merkezi'nde 15'inci Uluslarası Yemek Yarışması düzenlendi. '15'inci Mutfak Günleri' adı altında gerçekleştirilen yarışmada, 22 ülkeden toplam 2 bin aşçı, 70 ayrı kategoride yarıştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri, üniversiteler arasında balık, pide, tatlı tabağı ve makarna dallarında yarışmaya katıldı. Okul öğrencilerinden Akif Hukul, pide kategorisinde birinci olup, altın madalya kazandı. Hukul'u yine aynı okuldan ikinci olan Emircan Meriç takip etti.

Balık kategorisinde ise okul öğrencilerden Evrim Güneş ikinci Buket Buluk ise üçüncülüğü elde etti. Makarna kategorisinde Mehmet Şeker ikinci olurken, tatlı tabağı kategorisinde ise ikinciliği Sinem Yıldırım ve Burak Arslan paylaştı. Grup kategorisinde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu dünya ikincisi olma başarısını gösterdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni dünya ikincisi yapan Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri, "Başarımızın sırrı Öğretim Görevlisi Alper Kurnaz, Erhan İşlek ve Ümit Karadağ'ın bizlere gösterdiği sabır, emek ve inanmasıdır. Bizlere duyulan güveni boşa çıkarmadık" dedi.

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Akademisyen Zekeriya Bingöl ise "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mansur Harmandar'ın desteği ile bu yarışmalara katıldık. Çocuklarımız öğretmenleri eşliğinde sıkı ve özverili bir çalışma temposunda yarışmaya hazırlandı. Bir altın, altı gümüş ve bir bronz madalya alarak ülkemizi ve üniversitemizi uluslararası yarışmada ikinciliği kazandırdık. Öğretmen ve öğrencilerimizle büyük gurur duyuyorum. Bu başarılar bizleri hırslandırdı. Önümüzde ki yıllarda hedefimiz üniversitemizi dünya birincisi yapmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!