Fethiye'de mahallelinin asfalt tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede mahallelinin asfalt tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 18:26

Fethiye'de mahallelinin asfalt tepkisi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Karaçulha Mahallesi'nde, apartmanlarına ulaşmak için kullandıkları yolun 3 yıldır asfaltlanmadığını belirten vatandaşlar, ilçe belediyesine tepki gösterdi.

Karaçulha Mahallesi Çalıca Mevkii'ndeki Şehit Sezgin Burak Cantürk Sitesi önünde toplanan yaklaşık 20 mahalle sakini, yollarının asfaltlanmasını istedi. Eğimli arazideki yolun 150 metrelik kısmının 3 yıllık asfaltlanmadığını belirten mahalleliler, Fethiye Belediyesi'ne tepki gösterdi. Yolu kullanan otomobil ve öğrenci servislerinin apartmanlarının önüne ulaşmakta zorlandığını öne süren mahalleliler, yetkililerden yardım istedi. Bölge sakini Serdar Aktaş, mahallelerinde bir süre önce şehitlerinin olduğunu hatırlatıp, yolun bir kısmının asfaltlandığını belirtti. Kalan bölümün 3 yıldır beklediğini aktaran Aktaş, "Şehit olmasaydı bu kadarını bile yapmayacaklardı. Sürekli mağduriyet yaşıyoruz. Şehidimizin evine gelenler oluyor. Onlara karşı da mahcup oluyoruz. Yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi. Site sakinlerinden Hatice Alagöz ise okula giden 2 çocuğu olduğunu belirterek yol nedeniyle servislerin çocuklarını almadığını kaydetti. Yıllardır yol nedeniyle mağdur olduklarını belirten Saadet Cesur ise Fethiye Belediyesi'ne tepki gösterdi. "Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?" diye soran Cesur, "Yolun yapılması için evlatlarımızdan birini kaybetmemiz mi gerekiyor? Yol çok bozuk, çocuklarımız düşebilir. Okul servisleri yukarıya çıkmıyor. Yetkililerden bir an önce bu yolu yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"İNŞAATLARIN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ"

Bölge sakinlerinin tepkisini çeken yolla ilgili bilgi veren Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran, bölgenin asfalt programında olduğunu, çevrede vatandaşların inşaat çalışmaları yoğun olarak devam etmesi nedeniyle bekletildiğini kaydetti. Asfaltlama çalışmalarının acil ihtiyaç duyulan turizm bölgeleri başta olmak üzere programlandığını aktaran Başaran, yolun çevresindeki yeni inşaatların tamamlanmasının ardından, asfalt sezonu sona ermeden tekrar düzenleneceğini kaydetti.

Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, Diyarbakır Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, geçen yıl 11 Nisan'da teröristlerce patlayıcı madde yüklü aracın patlatılması şehit olmuştu.

Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!