Emekli Orgeneral Başbuğ, sanatçı dostlarıyla

Güncelleme Tarihi:

Emekli Orgeneral Başbuğ, sanatçı dostlarıyla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 13:26

Emekli Orgeneral Başbuğ, sanatçı dostlarıyla

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), (DHA) - GENELKURMAY eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Bodrum'daki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde sanatçı dostlarıyla bir araya geldi. Sanat Köyü'nde açılışı gerçekleştiren dört sergiyi gezen Başbuğ, eserleri inceleyerek, sanatçılardan bilgi aldı. Başbuğ, gazetecilerin gündeme ilişkin soru sorularını "Bugün burada misafirim" diyerek yanıtsız bıraktı.
Yaka Mahallesi'ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde düzenlene dört serginin açılışı, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un katılımıyla yapıldı. Açılış öncesinde sanatçıların yer aldığı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye emekli Orgenaral Başbuğ da izleyici olarak katıldı.
Söyleşinin ardından Süleyman Saim Tekcan'ın özgün baskı, Asuman Saltuk'un sulu boya, Mine Arasan'ın yağlı boya resim sergileri ile seramik sanatçısı Erdinç Bakla'nın heykel sergisinin açılışı yapıldı. Başbuğ, dört sergiyi de gezerek sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Bakla'nın eserlerini ilgiyle inceleyen Başbuğ, bir süre de sanatçı ile sohbet etti. Bakla, Anadolu medeniyetlerinden esinlenerek heykellerini yaptığını belirterek, "Çağdaş Türk sanatı var mı diye bir sual soruyorum kendime. Benim cevabım yok. Günümüzde sanatı olduğu gibi taklit ediyoruz. Ben buna 'Gibi Sanat' adını veriyorum. Bu nedenle de eserlerimde de Anadolu sanatı üzerine yoğunlaşıyorum" dedi.
Sanat Köyü'nde açılan sergileri dolaşan Başbuğ, devlet sanatçısı, ünlü piyanist Gülsin Onay ile karşılaşınca bir süre sohbet etti. Onay ve oğlu Erkin Onay'la konuşan Başbuğ ünlü sanatçıyla bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbuğ, sergi ziyaretlerinin ardından Dibeklihan'da her yıl geleneksel olarak yapılan Sanat Sofrası'na katılarak sanatçı dostlarıyla yemek yedi. Geceye Dibeklihan Sanat Köyü kurucusu Cenap Tezer ile oğlu Uluç Tezer evsahipliği yaptı.
Piyanist Deniz Bakırcıoğlu'nun performansı eşliğinde gerçekleştirilen Sanat Sofrası'nın konukları arasında ressam, sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi Devrim Erbil, ressam, sinema oyuncusu, grafik sanatçısı Süleyman Saim Tekcan, ressam Mine Arasan, Asuman Saltuk, Aydemir Atalay, tiyatro sanatçısı Dilek Türker, piyanist Gülsin Onay, keman sanatçısı Erkin Onay, gazeteci tasarımcı Nükhet Tatari ve piyanist Denizhan Bakırcıoğlu da yer aldı. Sohbet eşliğindeki yemeğin ardından Başbuğ sanat köyünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!