Emekli Büyükelçilerden Başkan Saatcı Ve Saygı Anıtına Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Emekli Büyükelçilerden Başkan Saatcı Ve Saygı Anıtına Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 08:28

EMEKLİ BÜYÜKELÇİLERDEN BAŞAKN SATCI'YA ZİYARET ETTİ

Dışişleri Bakanlığı’nda hizmette bulunmuş emekli büyükelçiler, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulunarak, Fethiye’ye yapılan Saygı anıtı için hem teşekkür etti.
Emekli Büyükelçilerden Nuri Yıldırım, Önder Özar, Ümit Pamir, Ahmet Banguoğlu, Suha Umar, Necati Utkan ve eşi Füsun Utkan, Erhan Öğüt ile Merhum Emekli Büyükelçi Turgut Serdaroğlu’nun eşi Ülker Serdaroğlu’ndan oluşan heyet, önce Ermeni terör örgütü Asala’nın şehit ettiği sınıf arkadaşları ve meslektaşlarının anısına yapılan Saygı Anıtını ziyaret etti.
Burada heyeti temsilen duygularını dile getiren Emekli Büyükelçi Nuri Yıldırım, “Temennimiz bu anıtın tüm Türkiye için örnek teşkil etmesidir. Sayın Başkan ve personeline bu güzel anıt için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Başkan Saatcı ise, buraya kadar gelme nezaketini gösteren heyete teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında; “Misafirlerimizi keşke daha güzel günlerde ağırlayabilseydik. Ankara’da 100’ e yakın vatandaşımızı yitirdik. Her akşam 1-2 şehit haberi alıyoruz. Dün gece de Fethiye’mize şehit haberi geldi. Karabulutlar dolaşıyor ülkemizin üstünde. Bu anıtta da, tek suçu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olan şehitlerimizin, anısını yaşatmak istedik. Vefa duygusu yok edilmemeli. Allah bu ülkeye tez elden esenlikler nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Daha sonra misafirlerini makamında ağırlayan Başkan Saatcı’ya, Merhum Emekli Büyükelçi Turgut Serdaroğlu’nun eşi Ülker Serdaroğlu tarafından heyet ve Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmış personellerinin aileleri adına plaket takdim edildi. Başkan Saatcı, Saygı Anıtı’nın yapımında emeği olan herkes adına verilen ve manevi değeri çok büyük olan plaket için teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!