Ege ve Akdeniz'in ardından dünya turuna çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Ege ve Akdenizin ardından dünya turuna çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 11:28

Ege ve Akdeniz'in ardından dünya turuna çıkacak

Haberin Devamı

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi'nden geçen nisan ayında Ege ve Akdeniz turu için denize açılan amatör denizci Enes Save (48) Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne ulaştı. Save, toplam 4 ay sürecek yolculuğun ardından hedefinin dünya turu olduğunu söyledi.

Yolava'nın Çınarcık İlçesi'ndeki Balıkçı Barınağı'ndan 18 Nisan'da Ege ve Akdeniz seyahatine 2.85 metrelik botu ile çıkan evli ve 2 çocuk babası Enes Save, dün (salı) akşam saatlerinde  Bodrum'a ulaştı. Karaya çıkmadan bu yolculuğunu sürdürmeye çalışan tercüman Save, kendisinin yaptığı yelkenli özellikli botun patlaması sonucu sadece 24-27 Nisan'da tamiri için karaya çıktığını, tamir sırasında yelken özelliklerini çıkartarak, yolculuğuna motor gücü ile devam ettiğini söyledi. 13 Haziran'a kadar bir daha karaya ayak basmadığını ve yolculuğunu Hatay'a kadar bu şekilde sürdürmek istediğini belirten Save, "Bu yolculuğa tamamen kendimi denemek için çıktım. Çünkü hedefim, kendi yaptığım tekne ile dünyayı dolaşmak. Bu nedenle Ege ve Akdeniz turuna çıkarak kendimi denemek istedim. Karaya hiç çıkmadan bu seyahatimi sürdürüyorum.  Çünkü dünya turu sırasında da 15-20 gün karayı görmediğiniz, çıkmadığınız yerler olabiliyor. Bu nedenle yapabilecek miyim bunu görmek istedim. Küçük bir botta olduğum için tekneme büyük bir Türk bayrağı astım. Hem Türk olduğumu hem de görülebilirliğimi arttıryor" dedi.

Save, botunda bulunan 6 beygirlik 4 zamanlı motorla yolculuğunu sürdürürken, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde kurduğu 'Karaya çıkmadan 1000 deniz mili' grubuyla yolculuğunu merak edenlere, bilgiler veriyor. Botunda bazen tek başına kaldığını ama çoğu zaman tekne sahiplerinin kendisini davet ettiklerini dile getiren Enes Save, Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Çevlik Plajı'nda, yaklaşık 1300 deniz millik seyahatini tamamlayacağını anlattı.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!