Doktob Başkanı Okutur; ‘’Turizm Sorunlarına Hemen Çözüm Bulmalıyız’’

Güncelleme Tarihi:

Doktob Başkanı Okutur; ‘’Turizm Sorunlarına Hemen Çözüm Bulmalıyız’’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 10:16

DOKTOB BAŞKANI YÜCEL OKUTUR, TURİZMİN MASTIR PLANI MUTLAKA YAPILMALIDIR İFADELERİNİ KULLANDI.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, bölge turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dalyan, Ortaca, Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur; ‘’Mastır plansız ve nitelikli elemansız turizm olmaz. Hemen çözüm bulmalıyız. Türkiye’nin olmazsa olmazıdır. Gelişmekte olan ülkelerde sanayinin alternatifi, ekonomik gelişimin ve kalkınmanın itici güçlerinin en önemlisi olarak Turizm sektörü görülmektedir’’ diye konuştu.
‘’MASTIR PLANI MUTLAKA YAPILMALIDIR’’
Turizmin gelişmesi, kaliteli hizmet olması ve marka değeri taşıyan tesislerin yapılması için Turizm olan yerlerde kesinlikle Mastır planları yapılması gerektiğinin altını çizen okutur; ‘’Ülkemizin bölgelerine ve iklim şartlarına göre Master planların yapılması, marinasının, golf tesislerinin, otellerin, sosyal alanların ve yaşam alanlarının belirlenmesi demektir. Bu planlar yıllar önce yapılmış olsaydı, çevrecilerle yatırımcılar, karşı karşıya gelmez ve idari mahkemelerde iptal haberleri olmazdı. Bu alanlar planlanmadığı için yatırımcı Ankara ile şehir belediyesi arasında gidip gelerek yaptığına yapacağına pişman olmakta. Doğal çevreyi gerçekten korumak istiyorsak Turizm bölgelerinin Mastır planı hemen yapılmalıdır’’ dedi.
Hızla gelişen Turizm ile birlikte, Avrupa’nın en iyi doğal güzelliklerine sahip olan ülkemizin bu değerleri kaybetmemesi için ellerini çabuk tutmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Okutur; ‘’Bunun için kendisini Muğlalı kabul ettiğimiz Sayın Valimizin başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi, Turizm il Müdürlüğü, sektör temsilcileri bir araya gelip çözüme gidilmelidir. Dalaman marinasının yapımına 18 yıldır bu nedenle başlanamamıştır’’ şeklinde konuştu.
KALİFİYE ELEMAN SORUNU
Turizm sektörünün eleman sorunun her geçen gün büyüdüğünü ifade eden DOKTOB Başkanı Yücel Okutur; ‘’Turizmcilerin en önemli sorunu ise İstihdam. Uluslararası Turizm pazarından daha fazla pay almak isteyen ülkelerin, fiyat ve fiyat dışı unsurlara bağlı olarak rekabete girişmesi, modern Turizm anlayışının gerektiği hizmet kalitesinin sağlanması ve turist ile turiste hizmet edenler arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve kaliteli olarak gerçekleştirilmesi zorunluluğu, büyük ölçüde sektörde istihdam edilen işgücünün mesleki ve teknik eğitim düzeylerinin yüksek olmasına bağlıdır. Turizm, vasıflı vasıfsız işsizliği önleyen önemli sektör olduğu halde eleman sorunu, her geçen yıl daha da büyümektedir. Çünkü okullardan mezun olan eleman sayısına göre hizmete giren tesis sayısı beş misli daha fazladır, işin vahim tarafı Turizm Fakültelerinden ve Yüksek okullardan mezun olan öğrencilerin çoğunun yetersiz İngilizceleri ve tecrübesiz olmaları’’ dedi.
TURİZM VE ÇEVRE AYRILMAZ BÜTÜNDÜR
Türkiye’nin geleceği ve gerçek ekonomisi Turizm gelirleridir diyen Okutur şunları kaydetti; ‘’Turizm politikalarımızı, Turizm Mastır planlarımızı yapar ve Turizm okullarımızı en kısa sürede gerçek eğitim düzeyine getirirsek Türkiye Dünya Turizmi’nin bir numaralı yıldızı olacaktır. Turizm ve çevre ayrılmaz bir bütündür. Unutmayalım ki her insanın çevre için mutlaka küçük de olsa yapabileceği bir şey vardır’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!