Datça'nın "Şoför Nebahat"ı kadınların gözdesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Datçanın Şoför Nebahatı kadınların gözdesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 15:31

- Eşine ait taksiyi kullanan Beste Yavaş, kısa sürede ilçenin "en çok tercih edilen taksicisi" oldu- Özellikle kadın müşterilerin gözdesi haline gelen Yavaş:"Eşim çok yoğun çalışıyordu. Özellikle onun işini hafifletebilmek için taksinin başına geçtim"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde tek kadın taksi şoförü olan Beste Yavaş, kısa sürede özellikle kadın müşterilerin gözdesi oldu.

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda kadın girişimcilerin arttığını, kendisinin de taksi şoförlüğü yaparak aile bütçesine katkı sağlamak istediğini söyledi.

İskele Mahallesi'ndeki taksi durağındaki eşine ait taksiyi kullanan 32 yaşındaki Beste Yavaş, toplumda "taksicilik erkek mesleğidir" şeklindeki algıyı yıkarak, bu mesleği seçtiğini ifade etti.

Birçok erkek sürücüden daha iyi ve kurallara uyan bir taksi şoförü olduğunu savunan Yavaş, taksi kullanmaya başladığında en büyük desteği eşi ve babasından aldığını kaydetti.

Bu mesleğe yabancı olmadığına vurgu yapan Beste Yavaş, "Eşim de babam da şoför. Eşim belediyede işe başlayınca, mesai bittikten sonra taksi durağına geliyordu. Bu arada 8 saatlik bir zaman kaybı vardı. Takside çalışacak daimi bir şoför bulamıyorduk. Eşim çok yoğun çalışıyordu. Özellikle onun işini hafifletebilmek için taksinin başına geçtim" dedi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda 2 oğluna da baktığını belirten Yavaş, "Onlara daha iyi bir hayat sunabilmek ve aile bütçesine katkıda bulunmak da beni mutlu ediyor. Yaklaşık 1 yıldır taksi şoförlüğü yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. İşimi çok seviyorum" diye konuştu.

- Gençlerin "çılgın taksicisi"

Beste Yavaş, işe başlamasının ardından özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Taksi şoförlüğü 'erkek mesleği' olarak görülür. Ancak, kadınlar da bu işi yapabiliyor. Taksi kullandığımı görenler çok şaşırıyor. Fakat çok güzel tepkiler alıyorum. Alkışlayanlar oluyor, 'arkandayız' diyen bayanlar çok oluyor. 'Kadın taksi şoförleri de artık Türkiye'de var, istedikleri zaman bu işi yapabiliyorlar' diyen erkek müşterilerimizin de desteği çok fazla. Gençler fotoğrafımı çekip, internette 'çılgın taksici' diye paylaşıyor. Bunlar beni mutlu ediyor, hoşuma gidiyor. Kısa süre içinde çok sayıda kadın müşterim oldu. Normalde sabah saat 10.00'da mesaiye başlıyorum. Gece mesai yapmıyorum en geç 8'de evime gidiyorum. Fakat kadın müşterilerim gece, gündüz demeden istedikleri saatte beni arayıp, rahatlıkla çağırabiliyorlar."

Haberin Devamı

- "Ben şoför Cahit'in kızıyım"

Mesleğin zorluklarıyla da rahatlıkla baş edebildiğine vurgu yapan Yavaş, aracın arızalarını da kendisinin giderdiğini dile getirdi.

Beste Yavaş, aracının lastiği patladığında kendi imkanları ile değiştirebildiğini belirterek, "Taksi şoförlüğü benim için zor değil. Her mesleğin zorluğu var ama ben zorlukla karşılaşmadım. Ben şoför Cahit'in kızıyım. Çocukluğumdan beri bu mesleğin içerisindeyim. Babamın çırağı gibiydim. Biraz da bu beni mesleğe itti. Eşim emekli olana kadar 10 yıl daha bu mesleği yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

- "Kadınlar isterse her işi yapabilirler"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığına işaret eden Yavaş, "Kadınlar isterse her işi yapabilirler. Bizim erkeklerden eksik olan bir yanımızın olduğunu düşünmüyorum. Kadınlar her meslekte olabilir, her alanda çalışabilir. Önemli olan alınteriyle, dürüst bir şekilde yapabilmek. Onun dışında inanın zaten her şey oluyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkeklere verecek en önemli mesajım ise kadınlara karşı daha narin, daha ince davranmalarını istiyorum. Buna eşim de dahil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beste Yavaş, taksi durağında beraber çalıştığı erkek meslektaşlarının da kendine her konuda yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!