Datça'nın eğitimde gurur tablosu

Güncelleme Tarihi:

Datçanın eğitimde gurur tablosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 11:25

Datça'nın eğitimde gurur tablosu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Datça Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen törende, 2'inci dönem ağırlıklı ortalamalarına göre başarılı olan 91 öğrenci ile bir önceki döneme göre puan artışı sağlayan 41 öğrenciye, başarı derecelerine göre para ödülü verildi. Kaymakam Vehbi Bakır, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Solmaz, Datça Belediye Bakanı CHP'li Gürsel Uçar'ın da aralarında yer aldığı protokol üyeleri, öğrenciler, aileler ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine maddi katkılarda bulunan eğitim gönüllüleri düzenlenen törene katıldı. Reşadiye Kazım Yılmaz Ortaokulu müzik öğretmeni Ömer Faruk Güzel ve öğrencileri mini bir konser verdi. Ardından ödül törenine geçildi.

1'inci dönem belirlenen ölçütlere göre, bu dönem TEOG'da puan artışı gösteren 41 öğrenciye, okul müdürleri tarafından ödüllerinin verilmesinden sonra, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 2'inci dönem ağırlıklı ortalamalarına göre başarılı olan 91 öğrenci, ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Kaymakam Vehbi Bakır, ilçe birincisi olan Reşadiye Kazım Yılmaz Ortaokulu'ndan Aysu Kafalı'ya 1500 TL'lik para ödülünü verdikten sonra yaptığı konuşmada, ödül alan öğrenciler, öğretmenler, idarecileriler ile öğrenci velileri ve eğitim gönüllülerini kutladı. Sonucu değil süreci ödüllendirdiklerini belirten Kaymakam Bakır, "Bizler klasik anlamda birinci, ikinci, üçüncü yaklaşımından uzaklaşarak, gayret eden, emek veren, kendi potansiyelinin üzerine çıkan her öğrenciyi ödüllendirmek istedik. Onun için bugün sizlerle beraber burada bulunurken, aslında görevimizi kısmen de olma yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bize bu duyguyu yaşatan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim gönüllüsü dostlarımıza ve bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!