Datçalı Almanlar, Oktoberfest'te buluştu

Güncelleme Tarihi:

Datçalı Almanlar, Oktoberfestte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 11:10

Datçalı Almanlar, Oktoberfest'te buluştu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yerleşik olarak yaşamlarını sürdüren Almanlar, geleneksel Oktober Festivali'nde bir araya geldi. Almanların yanı sıra, çok sayıda Türkün de katıldığı festival, bir otelde yapıldı.
Almanya'nın Münih kentinde her yıl ekim ayında düzenlenen Oktober Festivali'ni, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta yaşatan Almanlar, geleneksel kıyafetleriyle dikkat çekti. Gecenin ilerleyen saatlerinde, ülkelerin folklorik müziklerinin eşliğinde piste çıkan Almanlar, gönüllerince dans ederek, festivalin tadını çıkardı. Ülkelerinden uzak da olsa, Oktober festivalini kutlamanın mutluluğunu paylaşan Almanlar, bu önemli günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Türk dostlarına teşekkür ederek, gelecek yılki buluşmaya bekledikleri söylediler.
Festivalin düzenlendiği Sapphire Otel'in yetkilisi Özge Atalay, yöresel Alman kıyafetiyle geceye renk kattı. Tüm misafirleriyle yakından ilgilenen Atalay, Datça'da yaşayan Almanlara, ülkelerindeki geleneksel festivali yaşatmak için elinden geleni yaptı.
Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!