Datça'da sertifikalı yaşlı refakatçiliği eğitimi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Datçada sertifikalı yaşlı refakatçiliği eğitimi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 13:47

Datça'da sertifikalı yaşlı refakatçiliği eğitimi sürüyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, "Datça'da Hayat Boyu Güçlü Kadınlar Sağlıklı Yaşlılar Projesi' kapsamında düzenlenen eğitim çalışmaları sürüyor.

Datça'da yaşayan 25-64 yaş aralığındaki işsiz ve örgün eğitim dışında kalmış, 49 kadının katılımı ile 28 Eylül 2016 tarihinde başlayan 'yaşlı refakatçiliği' eğitim çalışmaları çerçevesinde, "Yaşlı Sağlığında Temel Konular ve Güncel Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi.

Yeşim Teras Restoranda düzenlenen panele, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, CHP'Li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi ve proje eğitmeni Zeynep Acar, panelistler ve kursiyerler katıldı. Proje eğitmeni Zeynep Acar, AB tarafından desteklenen, 124 bin Euro'luk projenin bölgede önemli bir istihdam alanı yaratacağını söyledi. Acar, "Yaşlı Refakatçiliği kursunda 383 saatlik eğitimde başarılı olanlara, sertifika verilerek iş bulma olanağı sağlanacak. Kursiyerlere ayrıca 120 saatlik temel İngilizce eğitimi ve İl sağlık Müdürlüğü onaylı ilkyardım uygulayıcısı eğitimleri de verilecek" dedi.

Açış konuşmalarının ardından kursiyerlere panelistler tarafından, "Böbreklerimizi Neden ve Nasıl Sağlıklı Tutmalıyız", "Yaşlılık Hakkında Bilmediklerimiz", "Yaşlılık İletişim ve Sağlık" konularında bilgiler aktarıldı

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!