Datça'da engelliler üretime katılacak

Güncelleme Tarihi:

Datçada engelliler üretime katılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 10:03

Datça'da engelliler üretime katılacak

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, 'Engelim Olmayın' projesi kapsamında, engelli bireylere yönelik olarak düzenlenen, mesleki eğitim kursları başladı.

Datça Engelim Olmayın Derneği'nin organizasyonunda gerçekleştirilen ve çeşitli engel gruplarında 8'i engelli olmak üzere, aileleriyle birlikte toplam 14 kursiyerin katıldığı kurslarda; seramik, dikiş, mum, örgü, tasarım ve baskı ile temel bilgisayar eğitimleri verileceği bildirildi. 'Engelim Olmayın' projesinin tanıtım ve açılış toplantısı, Ecevit Kültür Merkezi'nde yapıldı. Tanıtım ve açılış toplantısına, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, engelli bireylere mesleki beceri kazandırmak ve üretime katılmalarını sağlamak amacıyla hazırladıkları, 'Engelim olmayın' projesinin İçişleri Bakanlığı'nca kabul edildiğini söyledi. Proje maliyetinin toplam 48 bin 475 TL olduğunu belirten Dündar, "İçişleri Bakanlığı 44 bin 950 TL yardımda bulunarak, projeye destek veriyor. Dernek olarak biz de 3 bin 524 TL'lik bir katkı sağlayacağız" dedi.

Datça Belediyesi'ne ait Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan kurslar için dört farklı atölye oluşturulduğunu ifade eden Dündar, "Kurslar, 2 Temmuz 2018 tarihine kadar sürecek. Engelli bireyleri, çalışma hayıtına hazırlamayı amaçlıyoruz. Uygun ortamlar yaratıldığında, engellilerin de rahatlıkla çalışabildiklerini göstermek istiyoruz. Bu sayede, engellilerin pasif ve yardıma muhtaç insanlar olduğu ön yargısının, kırılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci ise konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve yerelde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projenin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Toplumun gelişmesine katkı sağlayacak ve sorunlara kalıcı çözümler üretecek projelere destek verildiğini ifade eden Demirci, "2107 yılı içerisinde, il genelinde 13 derneğimiz proje üreterek, başvuruda bulundu. Bu projelerden 3'ü kabul edildi. 8 derneğin projesi inceleme ve değerlendirme aşamasında bulunuyor. İki derneğimizin projesi ise henüz ön değerlendirme aşamasına geldi. İnanıyorum ki bu projeler ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için yararlı olacaktır. İnsanlarımızı düşünmeye ve üretmeye yönlendirecek, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!