Datça Yüksek Okulu Başarılarını Sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Datça Yüksek Okulu Başarılarını Sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 20:18

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ DATÇA KAZIM YILMAZ MESLEK YÜKSEK OKULU, BAŞARILARINA DEVAM EDİYOR.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu, başarılarına devam ediyor.
2014-2015 eğitim öğretim sezonunda katıldığı her yarışmadan muhteşem derecelerle dönen Datça Kazım Yılmaz MYO, aşçılık alanında adeta tüm önemli ödülleri toplayarak büyük bir başarıya daha imza attı. Son olarak, 21-22-23 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Altın park Expo alanında düzenlenen 1. Ankara Aşçılar Yarışmasına 10 kişilik bir ekiple öğretim görevlisi Yusuf YİĞİT’in yönetiminde katılan Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu söz konusu yarışmada 4 gümüş, 1 bronz madalya, 1 de Türkiye 2.liği kupası ile büyük bir başarıya daha imzasını attı. Birbirinden tecrübeli ve deneyimli 11 üniversite ekibinin katıldığı yarışmada Yılın En İyi Üniversitesi kategorisinde; Yasin Karadağ, Mert Kaçar ve Enes Arslan isimli öğrenciler, “Mantar sote eşliğinde zeytinyağlı enginar”, “Safranlı pilav eşliğinde kuzu tuhafiye” ve “ Kuru meyveli sote eşliğinde portakallı muhallebi” yemekleri ile Türkiyenin en iyi 2 ci Aşçılık okulu olma başarısını gösterdiler. Özel üniversitelerin ilk 3 e girebilmek için çaba sarf ettiği bu zorlu yarışmada, üstün bir başarı gösteren Datça Kazım Yılmaz MYO öğrencilerinden Meltem Arslan, ana yemek kategorisinde Naneli incir eşliğinde süt kuzu pirzola” yemeği ile gümüş madalya kazandı. Ayrıca özel bir Datça tatlısı geliştiren Melih Çelik isimli öğrenci, Datça ilçesinin tanıtımı amacıyla hazırladığı “Datça bademli muhallebi eşliğinde Osmanlı usulü incir tatlısı” ile bronz madalya kazanarak bir ilke imza attı. Öğrencilerin ekip lideri Koray Mengükan isimli öğrenci seneye hedeflerinin yurt dışı yarışmalar olduğunu tüm arkadaşlarına ve öğretmenlerine güvendiğini, destek verilmesi durumunda bütün yarışmalardan başarıyla döneceklerini belirtti.
Kıyasıya rekabetin oluştuğu ve 11 farklı üniversitenin aşçılık ekibi içerisinden sadece 3 ekibe ödül verildiği yarışmada Datça Kazım Yılmaz MYO katıldıkları diğer 4 yarışmada olduğu gibi bu yarışmadan da muhteşem bir başarı ile döndü. Bu yarışmada elde ettikleri kupa ve madalyalarla toplam 3 ay gibi kısa bir sürede ödül sayısını 4 derece kupası, 32 madalya gibi inanılmaz bir sayıya ulaştıran okul, ekip halinde de Türkiye 2 si olmanın gururunu yaşadı. Öğrenciler, yarışma sonrası kupalarını, Ankara Ticaret Odası kongre merkezinde yapılan gala gecesinde, tüm üniversitelilerin tebrikleri ile beraber, Ankara Aşçılar Derneği Başkanı Serkan Dursun’un elinden aldı.
Yarışma sonrası başarı kazanan ekip Datça Kazım Yılmaz MYO müdürü, Doç. Dr Yaşar Ayrancıyı ziyaret ederek teşekkürlerini bildirdi. Sayın Ayrancı yaptığı açıklamada girdikleri tüm yarışmalardan başarılı dereceler ve madalyalarla dönen öğrencileri ve öğretim elemanlarını kutladığını, bu kazanılan 2 lik kupası ile Datça Kazım Yılmaz MYO’nun Aşçılık programındaki Türkiye başarırsının bir kez daha teyit edildiğini söyledi. Ayrancı, öğrencilerin yetişmesinde çok önemli bir yer tutan bu tür etkinliklere katılım konusunda bundan sonraki dönemlerde de gereken desteğin sağlanmaya devam edeceğini ve Datça yemek kültürünü geliştirmek adına çeşitli faaliyetlere imza atılacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!