BOYD Başkanı Karcılıoğlu'ndan 'bayram tatili uzatılsın' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

BOYD Başkanı Karcılıoğlundan bayram tatili uzatılsın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 15:55

BOYD Başkanı Karcılıoğlu'ndan 'bayram tatili uzatılsın' çağrısı

Haberin Devamı

Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla), (DHA) - BODRUM Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, iki günlük idari izin ilave edilerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasını istedi.
Karcılıoğlu, Kurban Bayramı tatili için Hükümet ile yeni Kültür ve Turizm Bakanı'na çağrı başlığı adı altında yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
"Son üç yıldır ülkemizde yaşadıklarımız 15 Temmuz darbesi, deprem, fırtına derken turizm durma noktasına gelmişti. Tüm bu olumsuzluklara bağlı olarak Avrupa turizmindeki ciddi düşüş nedeniyle de otelcilerimiz ayakta kalabilme mücadelesi verir olmuşlardır. Bu nedenle, ikinci kriz yılının da tamamlanmakta olduğu bu günlerde, gerekli önlemler alınmadığı taktirde hazin son kaçınılmaz olacaktır. Turizmciler gururludur, 'Kan kusup, kızılcık şerbeti içtik' derler. Ancak durum farklıdır ve başta otelcilerimiz olmak üzere büyük bir bölümü borç ve kredi batağı içerisindedir." 
Karcılıoğlu, kötü bir sezon geçiren turizm sektörü için 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından verilecek iki günlük idari tatilin 'can simidi' olacağını savunup, "Bu nedenle başta yeni Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere Hükümetimiz'den bayram tatilinin uzatılmasını talep ve rica ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!