Bodrum'dan Ovacık'a 40 bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdan Ovacıka 40 bilgisayar
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2017 15:42

Bodrum'dan Ovacık'a 40 bilgisayar

Haberin Devamı

ÃœLKENÄ°N tek komünist belediye baÅŸkanı olan, Tunceli'nin Ovacık Belediye BaÅŸkanı Fatih Mehmet MaçoÄŸlu, MuÄŸla'nın Bodrum ve Datça ilçelerinde bir dizi programa katıldı. Bodrum Belediye BaÅŸkanlığı, MaçoÄŸlu'nun ilçedeki ziyaretinde, Ovacık'ın 'evde eÄŸitim projesi' için kentte 40 bilgisayar bağışladı.Â
Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum'da düzenlenen söyleşiye ve Datça'daki bir etkinliğe katılmak için Muğla'ya gelen Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, ilçedeki Alevilerle buluştu. Konuşmasının arasında referandumda 'Hayır' oyu vereceklerini de anlatan Maçoğlu, Ovacık'ta yapılan tarım, ürün satışı ve mandıra tesisi ile ilgili projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Maçoğlu, eğitim sistemine destek vermek için evde eğitim sistemi üzerine çalışma yaptıklarını belirtti.
Ovacık'ta özel okul ve dershanelerin olmadığından bahseden Maçoğlu, "Bu nedenle evde eğitim projesi geliştirdik. Her çocuğun kendi evinde ilkokul 2'den itibaren, bilgisayarla internet üzerinden eğitim görebileceği bir proje. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Yasal prosedürler gerekli ve umarız anlaşırız. Bu projeye de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan destek geldi. Kocadon, proje için 40 adet bilgisayar bağışladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kentte ilk olarak Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği'ni ziyaret eden, ardından Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği'ndeki söyleşiye katılan Maçoğlu, daha sonra Datça'ya geçti.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOÄžRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!