Bodrum'daki deniz dibi temizliği, diğer illere örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki deniz dibi temizliği, diğer illere örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 18:08

Bodrum'daki deniz dibi temizliği, diğer illere örnek oldu

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM'da 2015 yılında başlatılan deniz dibi temizliği kampanyasının çevre illere örnek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Onun için elimizden gelen desteği bu yapılacak kampanyalara vermeye Bodrum Belediyesi olarak hazırız" dedi.
Bodrum Belediyesi'nin 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla geçtiğimiz şubat ayında başlattığı ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği deniz dibi temizlik kampanyası, ilçenin merkezindeki Kumbahçe Plajı'nda yapılan çalışmalarla sona erdi. 13 kişilik Bodrum Belediyesi dalış ekibi tarafından 3 saat süren temizlikte, 164 kg plastik, 49 kg cam, 12 kg tekstil, 62 kg metal, 32 kg ahşap ve 50 kg evsel atık olmak üzere 369 kg atık çıkarıldı. Bu yıl 1 Şubat'ta Yalıçiftlik'te başlatılan çalışmaları sırasıyla Güvercinlik, Mazı, Gümbet, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Türkbükü, Torba, Gölköy, Bardakçı ve Kumbahçe koyları izledi. Ayrıca ilk kez gerçekleştirilen Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST) için de özel bir etap yapılarak Yahşi'de de deniz dibi temizlendi.
Çıkarılan çöpler, her yıl olduğu gibi Bodrum Belediye Meydanı'nda sergilendi. Bodrum Belediye Meydanı'nda dalgıçlarla buluşan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, denizden çıkan çöpleri inceledi. Dalgıçlardan deniz dibi ile ilgili bilgi alan Kocadon, "Bodrum'un bütün koylarını temizledik. Bugün de Kumbahçe ile Bodrum limanı arasını temizleyerek son noktayı koyduk. Önemli olan halkın bilinçlendirilmesi, çocuklarımıza daha iyi bir şekilde temizlik eğitiminin verilmesidir. Ama en önemlisi denizlerden ekmek yiyen denizci kardeşlerimizin biraz daha dikkatini çekmektir. Maalesef deniz genellikle teknelerden atılan çöpler ile kirleniyor. Bu da tabii Bodrum'a yakışmıyor. Bu kampanya sayesinde her yıl yüzde elli denizlerimizde çöp azalıyor. Demek ki yaptığımız kampanya doğru bir kampanyadır" diye konuştu.
KAMPANYA ÖDÜL KAZANDIRDI
Kampanyanın sadece şubat ve mayıs aylarını kapsamamasını, yılın 12 ayı sürdürülmesini isteyen Kocadon, "Bizim en büyük görevimiz bizden sonraki nesillerimize güzel bir doğa ve çevre bırakmak. Onun için çevre gününü sadece 5 Haziran'da kutlamayalım, her gün çevre günü olsun. Çünkü yaşayabilmemiz için bu oksijeni alabilmemiz için bu çevreye ihtiyacımız var. Çevreyle doğayla barışık yaşayan ülkelerin geleceği her zaman garanti altındadır. Onun için bu temizlik kampanyası bize birçok ödül de kazandırdı" dedi. Başkan Kocadon, projeyi uygulamak isteyen ilçelerden yardım talepleri geldiğini belirterek, "Bu proje örnek oldu. Türkiye'nin birçok yerinden aynı kampanyayı yapmak isteyenler bizden yardım istiyorlar. Bizim çok güzel profesyonel bir dalgıç ekibimiz var. Arkadaşları da oraya görevlendireceğiz. Çünkü sadece Bodrum'un temiz olması değil bütün Türkiye'nin ve dünyanın temiz olması lazım. Onun için elimizden gelen desteği bu yapılacak kampanyalara vermeye Bodrum Belediyesi olarak hazırız" dedi.
Bu sene 18 koyda yapılan deniz dibi temizlik kampanyası, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekiplerinin ortak planlama ve destekleriyle gerçekleştirildi. Kampanyaya sivil toplum kuruluşları ile okullar da destek verdi.
'Denize en çok MAVİ yakışır' deniz dibi temizlik kampanyası geçtiğimiz yıl İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü almıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!