Bodrum'da sanatla dolu bir ay başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda sanatla dolu bir ay başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 12:35

Bodrum'da sanatla dolu bir ay başlıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 1 Ekim - 1 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenecek 3'üncü Uluslararası Bodrum Bienali ile farklı kültürlerden sanatseverler biraraya getirilecek.

Bodrum, bu yıl 1 Ekim - 1 Kasım 2017 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Bienali'ne ev sahipliği yapacak. Sanatçı Gülsün Erbil'in girişim ve gayretleri ile düzenlenen Bodrum Bienali, farklı kültürlerden sanatçı ve sanat izleyicileri arasında iletişim kurmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal ortamı zenginleştirecek çağdaş sanat eserlerini izleyicilere sunmayı hedefliyor. Resim, heykel, enstalasyon, video, performans vs. gibi değişik disiplindeki yapıtların yer alacağı etkinlikte sanatın farklı disiplinlerinde alanında uzman kişilerin katılımıyla konferanslar gerçekleştirilecek. Bu yıl Uluslararası Bodrum Bienali kapsamında üst başlığı 'Açı' olan, 80 sanatçının farklı disiplinlerde sanat eserleri ile yer alacağı, kavramsal ve soyut işlerin ağırlıklı olduğu sergiler Bodrum'un kültürel alanlarında izleyici ile buluşacak. Bienal kapsamında 1 ile 8 Ekim tarihleri arasında bir hafta sürecek olan konferanslar gerçekleşecek. Çağdaş sanatın yansımalarını içeren bu konferanslar farklı disiplinlerden alanında uzman kişiler tarafından dinleyicilere sunulacak.

3. Uluslararası Bodrum Bienali kasım ayı sonuna kadar, Bodrum Kalesi, Yalıkavak Palmarina, Şevket Sabancı Kültür Merkezi ve Herodot Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin katılımına açık olacak.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!