Bodrum'da katı atık depolama tesisi için ağaç kesimine tepki

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda katı atık depolama tesisi için ağaç kesimine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 18:03

Bodrum'da katı atık depolama tesisi için ağaç kesimine tepki

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'un Akdam Mevkii'nde yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanan alanda ağaç kesimine başlandı.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün denetiminde yapılan kesimlerde 1000'e yakın ağacın kesimi yapıldı. Akdam, Sazköy ve Pınarlıbelen Mahallesi sakinleri ise ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Sabah saatlerinde yaklaşık 100 kişi ağaç kesiminin yapıldığı alana geldi. Köylüler toplanırken, işçilerinde kesim alanında çalışmadığı görüldü.
Kesilen ağaçların işaretli ağaçlar olmadığını iddia eden köylüler, zaman zaman ağaçları göstererek, "Sosyetenin çöpünü istemiyoruz. Sosyete rahat edecek diye biz çöp kokusu içinde yaşamak istemiyoruz. Çam ağaçlarının kesilmemesini istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.
Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, ağaç kesimine orman işçileri tarafından başlandığını belirterek şunları söyledi:
"Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralandı. 86 hektarlık alanda ağaç ve çalı kesimlerine başlandı ve çalışmalar kapsamında, denetimizde yaklaşık 7 bin ağaç kesilecek. Bunların tamamı damgalı ve müdürlüğümüz ekipleri tarafından işaretlenmiş ağaçlardır. Yılbaşından itibaren izinler çıkmıştı ancak, yoğunluk nedeniyle kesimlere başlayamamıştık. Önümüzdeki süreçte ağaç kesimlerine ara vermeden devam edeceğiz." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!