Bodrum'da 'Cumhuriyet ve Sanat' paneli

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Cumhuriyet ve Sanat paneli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 18:03

Bodrum'da 'Cumhuriyet ve Sanat' paneli

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, 'Cumhuriyet ve Sanat' paneli gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak devlet sanatçısı, sanat eğitimcisi, ressam Prof. Dr. Devrim Erbil, Sanat Tarihi Yazarı Prof. Dr. Kıymet Giray, Sanat Yazarı Abdülkadir Günyaz, Küratör Denizhan Özer, Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Betül Demir Karakaya ve sanatçı Bubi katıldı. Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen paneli izleyenler arasında, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediyesi birim amirleri ve birçok sanatsever yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını ve aynı zamanda başkanlığını yapan Prof. Dr. Devrim Erbil, Bodrum'un sanat kenti olması için yapılması gerekenlerden bahsetti. Cumhuriyet ve sanat konusunu birçok yönden değerlendiren konuşmacılar, 1924 yılından bu yana sanatın gelişimiyle ve sanat politikasıyla ilgili bilgiler verdi. Konuşmacıların teker teker söz aldığı sohbet havasında geçen panelin son bölümünde, Cumhuriyet ile sanatın ilişkisi ve sanatın gelişiminin sağlanması için yapılacak olan faaliyetlerden bahsedildi. Daha sonra ise dinleyicilerin soruları cevaplandı. Panel sonrası Bodrum Belediyesi tarafından konuşmacılara, teşekkür plaketi verildi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!