Bodrum'da bale zamanı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda bale zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 12:14

Bodrum'da bale zamanı

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/BODRUM (DHA) - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenecek 14'üncü Uluslararası Bodrum Bale Festivali, dünyaca ünlü bale repertuvarlarının en güzel örneklerini ve Türk bale sanatının özgün yapıtlarını Bodrumlu sanatseverlerle buluşturacak.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 14'üncü Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 16 Temmuz - 3 Ağustos 2016 tarihleri arasında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilecek. Festival 16 Temmuz Cumartesi Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından, P. İ. Çaykovski'nin müzikleri üzerine Yaroslav İvanenko koreografisi ile oluşturulan klasik bir bale eseri Yevgeni Onyegin ile başlayacak. Festivalin ikinci gecesinde Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve seyirciden büyük ilgi alan Frida seyirci karşısına çıkacak. 22 Temmuz Cuma gecesi, festival kapsamında sahne alacak ilk yabancı topluluk, Amerika Birleşik Devletleri'nden katılan Alonzo King Lines topluluğu olacak. Alonzo King'in koreografileri ile oluşan 'Writing Ground' ve 'Rasa' adlı eserler seyirciye ilginç bir gece yaşatacak.
Festivalin dördüncü gösteriminde ise Kazakistan'dan Astana Bale Topluluğu 25 Temmuz Pazartesi gecesi Alem ve Gaia adlı bale gösterileri ile seyirci ile buluşacak. 28 Temmuz'da 'Dansın Rengi' gösterisinde Antalya, Mersin ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları gösteri sergileyecek. Klasik bale eseri 'Korsan' ise 31 Temmuz Pazar gecesi seyirci ile buluşacak. Anna Marie Holmes'in koreografisiyle seyirci ile buluşacak eserin ardından konuk İspanyol topluluk Rojas Rodriges İspanyol Flamenko Topluluğu, 2-3 Ağustos'ta kalede Flamenko rüzgarı estirecek.
CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un son yıllarda kültür ve sanat ile özdeşleşen dünyanın önde gelen kentlerinden biri olduğunu belirterek "Dünyaca ünlü bale repertuvarlarının en güzel örneklerini ve Türk bale sanatının özgün yapıtlarını Bodrumlu sanatseverlerle buluşturmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Tarih, doğa ve kültürün aynı potada eridiği, ülkemizin turizm gözdesi Bodrum'da gerçekleştirilen festival, Bodrumlu sanatseverlerin ve turistlerin gözdesi haline geldi. Festivali yaklaşık 20 bin kişi izleyecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!