Bodrum'a Almanya'dan kardeş geldi

Güncelleme Tarihi:

Bodruma Almanyadan kardeş geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 15:39

Bodrum'a Almanya'dan kardeş geldi

Haberin Devamı

BODRUM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kardeş okulu olan Almanya'dan Alexander Von Hunbolt Schule yetkilileri ile öğrenciler Bodrum Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bodrum Belediye Başkanlığı Toplantı Odası'nda gerçekleşen ziyarette Almanya'nın Rüsselsheim kentinden Alexander Von Hunbolt okulunun müdürü Renata Pilgenröther, okulun Türkçe öğretmeni ve Rüsselsheim Belediye Meclis Üyesi Murtaza Ak, okul öğretmeni Dorit Walter ve Bodrum'a kardeş okul projesi kapsamında gelen 13 Alman öğrenci yer aldı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ tarafından karşılanan Alman misafirlere, kardeş okulları olan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Müdürü Ayşe Avcı Aşçı ile okulun İngilizce öğretmenleri Filiz Bayramoğlu, Ersan Akbulut ve Muazzez Aydın eşlik etti. Geçtiğimiz yıl Bodrum'dan giden öğrenciler ve okul yetkilileri aracılığıyla Başkan Mehmet Kocadon tarafından Rüsselsheim belediye başkanına hitaben yazılmış davet mektubunun olumlu etki yarattığını belirten Müdür Pilgenröther, öğrencilerin İngilizce konuştuğunu böylece yabancı dillerini geliştirme fırsatı bulabildiğini dile getirdi.

Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, kardeş okul projesinin devam etmesinden dolayı Bodrum Belediyesi olarak mutluluk duyduklarını belirterek, Rüsselsheim belediye başkanına ayrıca teşekkür etti. Altındağ "Eğitim olmazsa maalesef hiçbir şey olmuyor. Eğitmen arkadaşlarımız verdikleri eğitimlerle çocuklarımızı hayata hazırlıyor. Bu nedenle eğitim bizim için çok önemli. Biz Bodrum Belediyesi olarak Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinden daha fazla yardımcı oluyoruz okullarımıza. Bu güzel projeye de elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz" dedi.

Alman eğitimci ve öğrencilerin Bodrum'da 10 gün kalarak tarihi ve ören yerlerini gezeceği bazı okullarda eğitim ve derslere katılacakları belirtildi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!