Bingöllü öğrenciler Bodrum'u gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bingöllü öğrenciler Bodrumu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 13:43

Bingöllü öğrenciler Bodrum'u gezdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bingöl'den gelen 110 öğrenci ve 4 öğretmen, tarihi ve turistik yerleri gezdi, tekne turuna katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan proje çerçevesinde Bingöl İçmeler Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencileri, Bodrum Antik Tiyatro, tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Haremtan Tepesi, Myndos Kapısı ve ilçe merkezini gezdi. Gümbet Mahallesi'nde Halikarnas Balıkçısı'nın mezarını  ve Saldır Şeyh Türbesi'ni ve Kumbahçe Mahallesi'nde Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret etti. Daha sonra Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kardeş okul protokolü imzalandı. Bodrum Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Özden, imza törenindeki konuşmasında, "Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında bugüne kadar 7 bin 500 çocuğumuza ulaşılmıştır. Bu projenin ayaklarından birini de Bodrum'da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. İmzaladığımız kardeş okul projesi ile Bodrum ve Bingöl' ün birbirine daha çok yaklaşmasını kaynaşmasını sağlayacağız" dedi.

Bingöllü öğrenci ve öğretmenler yarın (Pazartesi) Muğla'daki tarihi, kültürel yerleri gezip mehteran gösterisi izleyecek, Muğla Valisi Esengül Civelek'i ziyaret edecek.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!