BEGOA Ensemble Gümüşlük'te sahne aldı

Güncelleme Tarihi:

BEGOA Ensemble Gümüşlükte sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 17:55

BEGOA Ensemble Gümüşlük'te sahne aldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde gerçekleştirilen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, BEGOA Ensemble'ı konuk etti. Geçen yıl bir araya gelen topluluk, Gümüşlük'te seyircinin büyük beğenisiyle karşılandı.

Denizbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde 'Taşta', 'Kumda' ve 'Suda' başlığı altında 3 ayrı konseptte sürdürülen, yerli ve yabancı müzisyen ve toplulukların yer aldığı konser serileri, müzikseverlerin ilgisiyle devam ediyor. 6 hafta sürecek festivalin antik taş ocağındaki sahnesinde, geçtiğimiz akşam bir konser veren, adını üyelerinin baş harflerinden alan, Mayıs 2016'da kurulmuş bir oda orkestrası piyanolu beşli BEGOA Ensemble, müzikleriyle dinleyicilerin kulak pasını sildi. Kemanlarda Erkin Onay ve Özgür Baskın, viyolada Ali Başeğmezler, çelloda Gökhan Bağcı ve piyanoda Başar Can Kıvrak'tan meydana gelen BEGOA Ensemble, konserde seyircinin karşısına iki eserle çıktı. Her ikisi de piyanolu beşli için yazılmış eserler, Dmitri Shostakovich ve Johannes Brahms imzasını taşıdı.

Tarihi taş ocağındaki konserde BEGOA Ensemble, ilk olarak Dmitri Shostakovich'in piyanolu beşli için yazdığı, "Piano Quintet in G minor, Op 57" adlı eserine yer verdi. Gece, aranın ardından Johannes Brahms'ın yine piyanolu beşli için yazmış olduğu 'Piano Quintet in F minor, Op. 34a' isimli eser ile devam etti. BEGOA Ensemble üyeleri, konserlerine ülkenin çeşitli şehirlerinde, piyanolu oda müziği eserlerinden yaptıkları seçkilerle devam edeceklerini açıkladı. Çok sayıda klasik müzikseverin izlediği konser, özellikle oda müziği meraklıları için bulunmaz bir fırsat niteliğinde oldu. Festival, 8 Ağustos'ta Emin Fındıkoğlu Quartet'ın sahilde vereceği konser ile devam edecek.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!