Balkan ülkelerinden Bodrum'a turizm ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Balkan ülkelerinden Bodruma turizm ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 12:25

Balkan ülkelerinden Bodrum'a turizm ziyareti

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine Bosna Hersek ve Kosova'dan gelen 8 kişilik heyet, ülkeler arasındaki turizm ilişkilerini geliştirmek için görüşmeler yaptı.

Bosna Hersek'ten Bodrum'a gelen heyet arasında Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic, Turizm Bakan Yardımcısı Osman Buz, Bosna Hersek İşadamları Federasyon Başkanı Mensur Bektic, Bosna Hersek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sefir Gasal, Zenika Kantonu İş Adamları Dernek Başkanı Ahmet Alic, Bosna Hersek Turizm Acenteleri Dernek Başkanı Diana Mehcic ve Kosova Parlemantosu Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka yer aldı. Türk Ocakları Bodrum Temsilcisi İşadamı Derya Kürkçüoğlu, iki ülke arasında turizm, ekonomik ve işbirliği anlamında faaliyetler yapabilmeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye'de ve özellikle Bodrum'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten ve kendilerini davet eden Derya Kürkçüoğlu'na teşekkür eden Kosova Parlemantosu Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, "Hem Kosova hem Bosna Hersek heyeti olarak Balkanlarla Türkiye arasında sıkı olan bu ilişkileri nasıl daha üst düzeye çıkarabiliriz bunu konuşacağız. Bunu sadece ekonomik anlamda değil turizm ve kültürel anlamda da geliştirme arayışı içerisinde olacağız. İnanıyorum ki bu görüşmeler Bodrum, Marmaris ve Muğla'nın Bosna ve Kosova'da belediyelerle ilişkilerini daha da arttıracak. Zaten olan o kardeşlik bağımız daha da pekişecek" dedi.

"İNŞALLAH TÜRKİYE BALKANLARA ÖRNEK OLUR"

Türkiyede geçtiğimiz 16 Nisan'da yapılan referandumu da değerlendiren Damka, "Eminim ki Türkiye halkı doğru bir karar vermiştir ve Türkiye'nin önü daha fazla açılmış olacaktır. Balkanlar'da her 2-3 yılda bir erken seçim oluyor. Ülkede istikrarsızlık ortamı yaratılıyor. Eminim ki bu referandumdan da görebildiğim kadarıyla istikrarlı bir dönem olacak. Ümit ederim ki Balkanlar'da da bu örnek alınarak en azından istikrarlı bir Balkan ülkeleri yaratılmasına ve ekonomik olarak kalkınmaya ortam yaratılmış olur" dedi.

Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic ise Türkiye'nin dünyanın ilk 10 gücünden biri olduğunu ifade etti. Bosna Hersek olarak bu gücün farkında olduklarını kaydeden Milanovic, "Bu ikili ilişkilerin daha fazla artması için buralardayız. Birçok et ve süt ürünleri yatırımcısı Türkiye Cumhuriyeti'nden Bosna Hersek'e gelmiştir. Bildiğiniz üzere Türkiye'den gelen iş adamları şu anda Bosna Hersek'te iyi çalışmalar yapıyor. Türkiye'deki tatil yerleri ile Bosna Hersek arasındaki turizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!