Animal Aid, 2'inci el mağazasının 4'üncü yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Animal Aid, 2inci el mağazasının 4üncü yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 09:26

Animal Aid, 2'inci el mağazasının 4'üncü yılını kutladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yabancılar tarafından sokak hayvanlarına yardım toplamak için kurulan Animal Aid (Hayvan Yardımı) grubu, işlettikleri ikinci el eşya mağazasının 4'üncü yaşını kutladı. 
Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) bünyesinde 8 yıl önce kurulan Animal Aid grubu, aralarında Türk, İngiliz, Alman, Hollandalı, Fransız, İskoç, Avusturyalı, Avustralyalı ve İralandalıların bulunduğu 100 üyeye ulaştı. İlçede sokak hayvanlarının barınma, yiyecek ve tedavi giderleri için yardım toplayan grup, Foça Mahallesi'ndeki ikinci el eşya mağazasının 4'üncü yaşını kutladı. Grup üyeleri mağazadan aldıkları kıyafet, ayakkabı ve kitap gibi eşyalarla sokak hayvanlarına destek olan müşterilerine, kutlamaya özel pasta ve kek ikram etti.
GELİRİN BÜYÜK BÖLÜMÜ TEDAVİYE
Animal Aid sözcüsü Alman psikoloji eğitmeni 51 yaşındaki Tina Kosuch, mağazadan ve çeşitli yardım organizasyonlarından elde ettikleri gelirle, başıboş sokak hayvanlarının kısırlaştırma, barınak ve tedavi masraflarını üstlendiklerini söyledi. Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'na da yardım yaptıklarını aktaran Kosuch, elde ettikleri paranın büyük bölümünü, trafik kazasında yaralanan hayvanların veteriner masrafları için harcandıklarını kaydetti. Veterinerlere ödenen aylık ortalama 12 ila 15 bin liranın hayvanların yaşam standartlarını arttırmak için kullanılabileceğini anlatan Kosuch, "Her gün en az 1 sokak hayvanı, araç çarpması sonucu yaralanıyor. Bu yaralanmaların büyük bölümünde kırık oluşuyor. Bu şekilde yaralanan bir hayvanın tedavisi oldukça masraflı. Gelirlerimizin çok büyük bölümü, bu tedavilere gidiyor. Bu adeta kısır döngü. Onlar için yeni bir şey yapamıyor, sadece yaralananların tedavisiyle ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz" dedi.
"SÜRÜCÜLER DAHA DUYARLI OLMALI"
İlçede araç sürücülerinin hayvanlara karşı daha duyarlı olmasını isteyen Kosuch, "Bu sayede sokakta başıboş gezen daha çok hayvanı kurtarabiliriz. Onlara barınak sağlayabilir, bulaşıcı hastalıklardan korunmaları için aşılatabiliriz. Türkiye'de hayvanlar için devletten çok az destek geliyor. Yada biz paraların nerede harcandığını göremiyoruz" diye konuştu.

Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!