Akademi Datça hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Akademi Datça hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 10:59

Akademi Datça hizmete girdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, 7'den 70'e herkesi spor ve sanat etkinlikleriyle buluşturmayı hedefleyen Akademi Datça Spor ve Sanat Merkezi, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açıldı.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Özlem Dağcı ve Melike Işıktekin tarafından işletilecek Akademi Datça Spor ve Sanat Merkezi'nin açılış kurdelesini, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar kesti. Açılış, Marmaris'ten gelen Latin Dans grubu ve Ege yöresi halk oyunları ekibinin gösterileriyle renklendi.
Akademi Datça Spor ve Sanat Merkezi'nin kurucularından Melike Işıktekin, ilçedeki sosyal faaliyetlere yön vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Başta çocuklar olmak üzere her yaştan insanımıza sanat ve sporu sevdirmeyi kendimize prensip edindik. Çocuklarımızın serbest zamanlarını, spor ve kültürel faaliyetlerle değerlendirip, beraber gösteriler hazırlarken, onların eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca drama ve tiyatro etkinliklerinin yanı sıra aynı zamanda bale, jimnastik gibi çocuklarımızın vücut gelişimlerini temelden değiştirebilecek spor etkinliklerine yer vereceğiz" dedi.
Kadınlara pilates ve zumba gibi spor eğitimlerinin verileceğini ifade eden Işıktekin, "Hafta sonları grupları oluşturup, kadın ve erkeklere halk oyunları ve Latin dansları kursları açacağız. Haftada iki veya üç gün süreli dersler olacak. Halk Oyunları ve Jimnastik Federasyonu'na bağlı olarak dersler vereceğiz. Her yıl derslere katılacak olan kursiyerlerimiz, yılsonunda bir gösteri düzenleyerek öğrendiklerini halka sunarak hünerlerini sergileyecekler" diye konuştu.
Merkezin kurucularından Özlem Dağcı ise konuşmasında uzman kadrolarla çalışacaklarına dikkat çekti. Dağcı, "Her ikimiz de beden eğitimi ve spor yüksekokulu mezunuyuz. Çok geniş bir çevreye sahibiz. Getireceğimiz tüm hocalar alanlarında yeterli donanımlara sahip kişiler ve bu işi yıllardır yapan tecrübeli eğitimciler olacak. Birçok branşta kendimiz eğitimler vereceğiz. İzmir, Muğla ve Marmaris gibi yerlerden eğitimcilerimiz belli periyotlar dahilinde ilçemize gelerek, dersler verecekler" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!