29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 12:49

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümü, Marmaris'te coşkuyla kutlandı.

Kutlama dolayısıyla Atatürk Caddesi'nde tören düzenlendi. Törene Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, gaziler ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüksel, Acar ve Polat'n vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutlamasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okudu. Daha sonra Aksaz Askeri Bandosu'nun çaldığı marşlar eşlinde gaziler, öğretmenler, öğrenciler, askerler, Türk Chapper Motosiklet Topluluğu, Marmaris Bisikler Derneği üyeleri ile polis, jandarma ve belediye araçlarından oluşan kortej, tören geçişi yaptı.

Bu arada tören sırasında Marmaris Su Sporları Derneği tarafından deniz paraşütüyle yapılan gösteri ilgi çekti. Türk bayrağı açılan paraşütler, bir süre körfez üzerinde uçuş yaptı.

Haberin Devamı

Okullar arasında Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, askeri bandonun geçişiyle sona erdi.

Törenin ardından katılımcılar, Atatürk Meydanı'nda Marmaris Ticaret Odası tarafından açılan "Cumhuriyet'e ve Marmaris'e katkı veren gemiler ve tekneler" isimli sergiyi gezdi.

Sergide tarihi gemilerin maketleri beğeniye sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!