2017 Doğu Akdeniz Tatbikatı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

2017 Doğu Akdeniz Tatbikatı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 17:38

2017 Doğu Akdeniz Tatbikatı başlıyor

Haberin Devamı

ÜLKENİN ev sahipliğindeki 2017 Doğu Akdeniz Tatbikatı, 7-16 Kasım arasında Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 7-16 Kasım'da yapılacak 2017 Doğu Akdeniz Tatbikatı'yla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), ABD, Bulgaristan, İngiltere ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik unsurlarının katılımıyla, 7-16 Kasım 2017 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecektir. Tatbikat ile katılan birlik/komutanlıkların gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını destekleme maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimlerine imkan sunulmasını amaçlıyor. Tatbikatın amacı; Müttefik Birleşik Deniz Kuvvetlerini bölgesel krizden kaynaklanan tehdit ve risklere karşı eğitmek. Angajman kuralları talep usulleri ve uygulamalarını denemek, Karargah personelini barışı destekleme harekatına destek kapsamındaki deniz harekatının planlama ve icrası konusunda eğitmek. Kuvvet entegrasyon eğitimleri kapsamında deniz harekat nevilerini denemek, fiili silah atışları icra etmek. Afet ve acil durum harekatı, arama-kurtarma, insani yardım ve havadan sıhhi tahliye usulleri ile tahliyeler esnasında kıyı emniyetinin sağlanmasını denemek, söz konusu faaliyetler kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni giren TCG BAYRAKTAR'ın imkan ve kabiliyetlerini denemek. Katılımcı birlik ve kurumların Sivil-Asker işbirliği faaliyetlerine ünsiyetlerini artırmak. Seçilmiş eğitimlere ilişkin analizler yaparak, katılan unsurlara eğitimler sonunda hızlı değerlendirme yapmaktır.

Tatbikata katılacak kuvetler hakkında bilginin de verildiği açıklama şöyle devam etti:

"Türk Deniz Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığından toplam 21 gemi, 17 uçak ve helikopter. İngiliz bir amiral komutasında bulunan ve 1 İngiliz Helikopterli Amfibi Hücum gemisi. Türk firkateyni, 1 Bulgaristan firkateyni ve 9 helikopterden oluşan NATO Daimi Deniz Görev Grubu. Romanya Deniz Kuvvetlerinden 1 firkateyn. ABD Deniz Kuvvetlerinden 1 muhrip ve 1 deniz karakol uçağı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı DAK timleri ve ambulans helikopteri. Hava Kuvvetleri Komutanlığı arama kurtarma helikopteri ve AKİP timi. İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel K.lığı) JAK timleri. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ekipleri, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü NENE HATUN acil durum müdahale gemisi. Sağlık Bakanlığı seyyar hastanesi, komuta kontrol aracı ve UMKE ekipleri, Türk Kızılayı iştirak edecektir"

8 Kasım günü basın mensuplarına Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda demirli TCG Bayraktar gemisinde tatbikat ile ilgili brifing verileceği duyuruldu.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS, DHA

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!